Oua ochiuri cu germeni de ridichi – Mic dejun

Un mic dejun clasic, oua ochiuri insotite de un element surpriza: vlastari proaspeti de ridichi crescuti in casa. Aici am scris despre cum se cultiva germenii de ridichi acasa, este foarte simplu si nu aveti nevoie de aparatura speciala.

Germenii de ridichi au o concentratie mai ridicata de nutrienti decat ridichea ajunsa la maturitate. Contin: vitamina C, B1, B3, B6, B9, vit A si K, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, zinc, fier.

Frunzulitele de ridichi sunt bogate in clorofila si aminoacizi esentiali.

Mai multe detalii despre proprietatile germenilor de ridichi gasiti aici.

Ouale sunt alimente complete, ele contin toate elementele de care avem nevoie: proteine usor asimilabile, grasimi, vitamine si minerale.

Dintre vitamine, cele mai semnificative sunt vitaminele hidrosolubile (in special complexul B) si liposolubile (vit. A, D, E si K).

Oul contine toti aminoacizii esentiali necesari organismului, in special cantitati importante de triptofan, tirozina si lizina.

Galbenusul de ou este de asemenea bogat in minerale: fosfor, zinc, calciu si fier.

cum se consuma germeni ridichi mic dejun ou ochi
Mic dejun cu oua ochiuri si germeni de ridichi

Desi oul contine colesterol, insa proportia intre colesterolul LDL si HDL este optima. Doar 20% din colesterol se asimileaza din alimente, restul este produs chiar de organismul nostru.

Oul poate cauza alergii, in special albusul, a se consuma cu prudenta.

Ouale ochiuri se gatesc in tigaie la foc mic-mediu astfel incat sa ramana moi in interior.

Acest articol e pur informativ si nu reprezinta o recomandare medicala.