Hummus cu sos pesto – Vegetarian – Reteta de post

Ingrediente:

  • 400g boabe de naut,
  • ulei de floarea soarelui (dupa gust),
  • zeama de lamaie (dupa gust),
  • 3-4 catei de usturoi (dupa gust),
  • 2 linguri de pasta de susan (tahini),
  • sare de Himalaya,
  • sos pesto cu busuioc,
  • seminte de susan si in pentru decor.

Mod de preparare:

1. Daca nu folositi naut din conserva, atunci punem boabele de naut la inmuiat in apa rece timp de 8 ore, dupa care se fierb bine in 3 ape si se pastreaza ultima apa in care au fiert.

2. Cu ajutorul robotului de bucatarie mixam toate ingredientele in acelasi timp: nautul, uleiul, zeama de lamaie, usturoiul, tahini si adaugam sare.

3. In timp ce mixam adaugam cate o lingura din apa in care a fiert nautul, pana cand amestecul capata consistenta unui hummus fin (ca un pate cremos).

Servim hummus-ul cu sos pesto si seminte de pin. Este delicios si hranitor!

Reteta pentru sos pesto o gasiti aici:

sos pesto parmezan nuci
Reteta sos pesto

Este o gustare delicioasa si consistenta in acelasi timp, nautul este plin de proteine si este foarte hranitor.

hummus cu pesto busuioc


Foto: pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.