Hummus cu sos pesto – Vegetarian – Reteta de post
Ingrediente:
- 400g boabe de naut,
- ulei de floarea soarelui (dupa gust),
- zeama de lamaie (dupa gust),
- 3-4 catei de usturoi (dupa gust),
- 2 linguri de pasta de susan (tahini),
- sare de Himalaya,
- sos pesto cu busuioc,
- seminte de susan si in pentru decor.
Mod de preparare:
1. Daca nu folositi naut din conserva, atunci punem boabele de naut la inmuiat in apa rece timp de 8 ore, dupa care se fierb bine in 3 ape si se pastreaza ultima apa in care au fiert.
2. Cu ajutorul robotului de bucatarie mixam toate ingredientele in acelasi timp: nautul, uleiul, zeama de lamaie, usturoiul, tahini si adaugam sare.
3. In timp ce mixam adaugam cate o lingura din apa in care a fiert nautul, pana cand amestecul capata consistenta unui hummus fin (ca un pate cremos).
Servim hummus-ul cu sos pesto si seminte de pin. Este delicios si hranitor!
Reteta pentru sos pesto o gasiti aici:
Este o gustare delicioasa si consistenta in acelasi timp, nautul este plin de proteine si este foarte hranitor.
Foto: pixabay