Sos pesto din busuioc, cu parmezan și nuci – Rețeta pesto de casă

Delicios, sosul pesto este perfect cu paste sau salate si este ideal pentru a da un gust fresh mancarurilor.

Ingrediente sos pesto:

  • 4-5 maini de busuioc proaspat,
  • 1 mana nuci/migale/muguri pin,
  • 1 lingura parmezan ras,
  • ulei de masline extravirgin (cat sa lege sosul pesto),
  • 1 lingurita otet din cidru de mere (optional),
  • 2 catei mici de usturoi (optional),
  • sare de Himalaya

Se amesteca bine la blender toate ingredientele pana cand formeaza o pasta cremoasa si se pastreaza la frigider intr-un borcan bine inchis, tine pana la 2 saptamani.

Sosul pesto este delicios in combinatie cu paste sau cand e folosit pentru bruschete, dar si in combinatii mai inedite cum ar fi pesto cu hummus.

pesto-cu busuioc verde-rosii-cherry-idei bruschete
Bruscheta cu rosii cherry si sos pesto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.