Supa crema de mazare cu menta si ghimbir
Aceasta supa de mazare este hranitoare si foarte aromata, se face rapid si este plina de nutrienti si proteine vegetale. Ideala pentru zilele de post sau cand vrem o mâncare consistenta dar fara carne.
Ingrediente supa crema de mazare:
- 1 cana cu mazare verde (eu folosesc congelata),
- 3 cani apa,
- 1 morcov,
- 1 cartof,
- 4-5 frunze de menta (uscata sau proaspata),
- 4 linguri ulei de masline bio,
- 1 lingurita sare de Himalaya,
- 1 cm radacina de ghimbir.
Mod de preparare supa crema de mazare:
1. Punem mazarea la fiert impreuna cu apa si fierbem cam 30 de minute.
2. Adaugam si morcovul, cartoful si uleiul de masline si fierbem inca 15 minute.
3. Spre final punem si radacina de ghimbir, asezonam cu sare și piper, mai lasam cateva minute pe foc si apoi stingem focul.
4. Ultimul pas este sa infuzam frunzele de menta si sa punem capacul pe oala, timp de 5 minute.
6. Dam totul la blenderul vertical sau la robotul de bucatarie si servim supa calda cu crutoane de paine.
Este foarte buna aceasta combinatie de gusturi, o mâncare fresh dar in acelasi timp satioasa.
O putem servi atat la pranz cat si la masa de seara. O supa calda este binevenita, stomacul va fi recunoscător.
Va recomand sa incercati si varianta de supa crema de mazare galbena, este delicioasa si mult mai delicata ca aroma:
Foto: pixabay