Supa crema de ciuperci
Este una dintre cele mai apreciate supe creme, o regasim in multe meniuri de restaurante, dar parca tot mai buna e cea facuta in casa.
Va invit sa descoperiti reteta mea si ingredientul magic: cimbrisorul de munte (merge la fel de bine si cimbrul normal).
Va recomand sa incercati sa folositi ciupercile pleurotus, sunt foarte sanatoase si am inteles de la un specialist ca aceste ciuperci nu pot fi crescute cu chimicale, ele se dezvolta doar in mediul lor natural.
Eu am facut aceasta supa atat cu ciuperci champignon cat si cu pleurotus, si mi se par mai aromate ciupercile pleurotus.
La fel de bine se pot folosi ciuperci de padure deshidratate, pe care le lasam in apa calduta macar 6 ore.
Ingrediente supa crema ciuperci:
– 1 caserola medie ciuperci,
– 1 morcov,
– 2 cartofi albi,
– unt ( 1 lingura),
– 3 catei de usturoi,
– 1 lingurita cimbrisor uscat,
– sare de Himalaya, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Se spala bine ciupercile si se pun la fiert impreuna cu morcovul si cartofii.2. Dupa aproximativ 20 de minute adaugam si restul ingredientelor: untul, cateii de usturoi zdrobiti si sarea.
3. Oprim focul si punem capacul sa se intrepatrunda bine toate aromele, macar 10 minute.
4. Dam totul la blender si servim supa calda cu crutoane de paine.
Este o supa foarte usor de facut si foarte gustoasa in aceasta combinatie, eu o fac cam o data pe saptamana.
Pentru decor putem folosi smantana lichida si patrunjel proaspat tocat:
Descopera si alte retete cu ciuperci:
» Ciuperci cu usturoi si sos balsamic cu soia
Foto: foodiesfeed