Sos de usturoi cu iaurt grecesc – Reteta simpla
Ingrediente:
- 4 catei de usturoi
- 1/2 cana de iaurt grecesc
- sare si piper, dupa gust
- O lingura de suc de lamaie ( optional)
- O lingura de patrunjel sau cilantro tocate ( optional)
Mod de preparare:
- Incepeti prin curatarea cateilor de usturoi, indepartand coaja si taiati-le in jumatate. Apoi, zdrobiti-le cu ajutorul unui cutit sau prin presare.
- Inainte de a adauga usturoiul in bolul cu iaurt, asigurati-va ca acesta este la temperatura camerei. Daca iaurtul este prea rece, usturoiul va fi prea intens si va iesi un gust neplacut.
- In bolul cu iaurt, adaugati sare, piper si sucul de lamaie ( daca doriti) si amestecati bine.
- Adaugati usturoiul zdrobit in bol si amestecati bine pana cand se incorporeaza complet.
- Optional, puteti adauga o lingura de patrunjel sau cilantro tocate peste sosul de usturoi si iaurt, pentru a adauga un plus de aroma si culoare.
- Acoperiti bolul si pastrati-l la frigider timp de cel putin 30 de minute, astfel incat aromele sa se imbine complet.
- Serviti sosul rece, alaturi de salate, cartofi, carne sau fructe de mare, sau ca dip pentru acompaniamente.
Pofta buna!