Sos de usturoi cu iaurt grecesc – Reteta simpla

Ingrediente:

  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 cana de iaurt grecesc
  • sare si piper, dupa gust
  • O lingura de suc de lamaie ( optional)
  • O lingura de patrunjel sau cilantro tocate ( optional)


Mod de preparare:

  1. Incepeti prin curatarea cateilor de usturoi, indepartand coaja si taiati-le in jumatate. Apoi, zdrobiti-le cu ajutorul unui cutit sau prin presare.
  2. Inainte de a adauga usturoiul in bolul cu iaurt, asigurati-va ca acesta este la temperatura camerei. Daca iaurtul este prea rece, usturoiul va fi prea intens si va iesi un gust neplacut.
  3. In bolul cu iaurt, adaugati sare, piper si sucul de lamaie ( daca doriti) si amestecati bine.
  4. Adaugati usturoiul zdrobit in bol si amestecati bine pana cand se incorporeaza complet.
  5. Optional, puteti adauga o lingura de patrunjel sau cilantro tocate peste sosul de usturoi si iaurt, pentru a adauga un plus de aroma si culoare.
  6. Acoperiti bolul si pastrati-l la frigider timp de cel putin 30 de minute, astfel incat aromele sa se imbine complet.
  7. Serviti sosul rece, alaturi de salate, cartofi, carne sau fructe de mare, sau ca dip pentru acompaniamente.

Pofta buna!

sos iaurt grecesc usturoi patrunjel
Sos de iaurt grecesc cu usturoi – @freepik