Dovlecei la gratar marinati cu usturoi si ulei de masline | Reteta vegetariana

Un preparat simplu si usor de facut, dovlecelul pe gratar devine foarte gustos mai ales in combinatie cu ulei de masline si usturoi, optional se poate adauga si patrunjel la final. Mie imi plac ambele variante.

Aceasta garnitura de dovlecei se poate consuma ca aperitiv sau o putem servi la felul principal, alaturi de ceva mai consistent precum o friptura sau diverse tipuri de branza.

Avem nevoie de o tigaie grill non aderenta pentru aragaz si vom avea grija sa setam focul la nivel mediu, ca sa rumenim dovleceii fix cat trebuie, nici prea mult, nici prea putin, cam asa cum sunt cei din poza:

Ingrediente dovlecei la gratar marinati:

  • 2 dovlecei (eu am folosit zucchini)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • optional: patrunjel verde

Mod de preparare:

1. Se incinge tigaia grill non aderenta la foc mediu, cam 3-4 minute

2. Se portioneaza dovleceii taiati felii si se adauga in tigaie, apoi asteptam pana se rumenesc pe partea de jos

3. Intoarcem dovleceii pe partea cealalta si lasam pana cand acestia se rumenesc uniform.

4. Scoatem dovleceii din tigaie, cam asa ar trebui sa arate, sunt suficient de gatiti si in acelasi timp raman putin crocanti, fix ce trebuie:

dovlecei-la-gratar-marinati-cu-ulei-de-masline-si-usturoi

5. Intr-un bol de salata, adaugam cubuletele de dovlecei, uleiul de masline, sarea si usturoiul pisat marunt. Optional putem presara niste patrunjel verde tocat.

dovlecei-la-gratar-marinati-cu-ulei-de-masline-si-usturoi

Acoperim cu un capac si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele.

Este o garnitura delicioasa si e atat de buna cand iti doresti o mancare lejera, dovleceii cruzi nu au cine stie ce gust, dar atunci cand sunt pregatiti pe gratar se schimba povestea.

Va doresc pofta buna!

O sugestie de servire este la micul dejun, alaturi de un ou ochi cu galbenusul moale si cremos:

dovlecei-la-gratar-marinati-cu-ulei-de-masline-si-usturoi


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.