Piept de pui la gratar cu salata
Clasicul piept de pui la gratar ramane in topul preferintelor cand vrem o masa lejera, dar consistenta. Insotit de o salata verde si de dressing-ul preferat, se poate transforma intr-o bucurie pentru papilele gustative.
Pe cat posibil, carnea de pui sa provina din surse de incredere, puiul sa nu fi fost tratat cu antibiotice si sa fi crescut in aer liber. De asemenea, cand aleg legumele pentru salata verific sa fie cat mai naturale, fara pesticide si alte chimicale.
Ingrediente pentru piept de pui la gratar cu salata:
- 1 bucata piept de pui,
- condimente (sare, piper),
- ulei de masline pentru ungerea gratarului,
- pentru salata: castraveti, rosii, frunze salata, baby spanac, rucola.
- dressing vinaigrette (3 parti ulei si 1 parte otet balsamic).
Mod de preparare:
- Incingem bine gratarul din fonta si apoi il ungem cu putin ulei de masline.
- Asezonam puiul cu sare si piper si apoi il punem pe gratarul incins, cam 2-3 minute pe fiecare parte, sau dupa preferinte.
- Ne apucam de pregatit salata, spalam bine castravetii, rosiile, frunzele de salata, spanacul si rucola apoi le asezam intr-un bol mare pentru salata.
- Pregatim dressing-ul, punem intr-o sticluta 3 linguri de ulei si 1 lingura de otet balsamic bio apoi agitam bine pana cand se formeaza o emulsie.
- Turnam sosul peste salata, adaugam un praf de sare si amestecam usor cu o spatula.
- Servim puiul la gratar alaturi de salata proaspat pregatita.
Pentru a deveni o masa mai consistenta, se poate asocia cu paine prajita sau niste cartofi la cuptor.
