Ciocolata amaruie de casa – cu rom
Sunt fan ciocolata de toate felurile, dar imi place in mod special ciocolata amaruie. Am incercat mai multe retete de ciocolata de casa si in sfarsit am gasit una care este pe gustul meu, aceasta ciocolata se intareste suficient cat sa stea in formele de silicon, dar e si cremoasa in acelasi timp. Eu am pus niste esenta de rom in ea, dar voi puteti sa experimentati si alte gusturi. Merge foarte bine si cu ceva crocant (alune de padure, arahide) si cu fructe cum ar fi stafidele, merisoarele si coacazele negre confiate.
Ingrediente ciocolata amaruie de casa:
- 170g lapte praf,
- 60g unt de cacao,
- 60g unt normal cu grasime 80%,
- 100g cacao,
- 80g zahar pudra,
- 150g apa,
- 2 fiole cu esenta de rom.
Mod de preparare ciocolata amaruie de casa:
1. Topim untul de cacao si untul normal la bain marie, amestecand incet pana cand se topesc complet.
2. Cernem cacaoa impreuna cu laptele praf si zaharul pudra.
3. Incepem sa incorporam incet in untul topit cate putin din amestecul de cacao, lapte praf si zahar. Amestecam in continuu pana cand incorporam toata compozitia. Toata operatiunea se face la cald (la bain marie).
4. Adaugam apa calduta si esenta de rom si omogenizam foarte bine toata compozitia. Eu folosesc in prima faza un tel, iar apoi la final bat cu mixerul aproximativ 2-3 minute. Ciocolata este mult mai fina in acest fel.
5. Turnam ciocolata calda in formele de silicon si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
6. Punem ciocolata la rece in frigider (eu n-am mai avut rabdare si am dat-o la congelator o ora).
7. Dupa ce s-a racit, scoatem ciocolata din formele de silicon si servim cu pofta.