Biscuiti fragezi cu unt si colorati cu sfecla rosie | Reteta cookies, fursecuri

O reteta simpla pentru biscuiti fragezi, usor de facut si rezultatul e nemaipomenit de gustos. Am pus deasupra si cateva coacaze negre, din borcanul cu gem. Gustul lor dulce-acrisor completeaza perfect acesti biscuiti, pe langa faptul ca au o gramada de proprietati benefice. Am mai adaugat si cate un sambure de nuca, pentru ca biscuitii sa fie si mai hranitori.

Ce colorant natural rosu am folosit?

Cu siguranta v-ati prins din titlu, este vorba despre sfecla rosie care mi-a facut o supriza foarte placuta si a colorat deosebit de frumos acesti biscuiti. Sfecla o vom coace inainte de a o pune in aluatul de biscuiti, astfel incat sa ne bucuram de dulceata si aroma ei, care merge de minune in aceasta combinatie. Sfecla poate fi si fiarta, insa cea mai gustoasa este coapta.

Ingrediente biscuiti cu unt si sfecla rosie:

  • 150 g unt grasime 80%,
  • 220 g faina alba,
  • 50 g faina de orez,
  • 1 sfecla rosie coapta (de marimea unui mar),
  • 150 g zahar brun pudra,
  • 3 linguri cu dulceata de coacaze,
  • un praf de sare,
  • 1 varf lingurita bicarbonat sodiu,
  • optional: cativa samburi de nuci.

Mod de preparare biscuiti cu unt si sfecla rosie

1. Se taie untul cubulete si se lasa la temperatura camerei pana devine moale.

2. Cu mixerul sau cu o furculita, frecam untul cu zaharul brun pana cand obtinem o crema de unt.

3. Decojim sfecla coapta si apoi o radem pe razatoarea fina.

4. Incorporam sfecla coapta in crema de unt.

5. Amestecam faina de grau cu cea de orez si apoi o cernem peste crema de unt.

6. Adaugam praful de sare si bicarbonatul, apoi cu miscari lente, folosind o spatula omogenizam aluatul.

Aluatul final va avea o consistenta cremoasa, ne vom folosi de o lingura pentru a turna biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra fiecarui biscuite punem cateva coacaze negre si optional cate un sambure de nuca.

Coacem la 190 grade Celsius timp de 15 minute, nu mai mult. Apoi scoatem biscuitii pe un grilaj si lasam sa se raceasca, inainte de a-i pune intr-o caserola cu capac sau intr-un borcan de cookies.

Ia uitati ce culoare minunata a iesit! Iti vine sa-i mananci din priviri!

reteta-biscuiti-fragezi-cu-unt-si-sfecla-rosie
reteta-biscuiti-fragezi-cu-unt-si-sfecla-rosie

Am gustat unul cald si este absolut delicios, va recomand sa incercati aceasta reteta de biscuiti colorati natural si in acelasi timp vom beneficia si de proprietatile sfeclei, pe care o neglijam de multe ori, dar ea este foarte sanatoasa si eu incerc sa o includ mai des in meniul zilnic.

Putem pastra biscuitii pana la o saptamana, daca nu vor fi mancati intre timp, atat de buni sunt.


Pachet Miere Ecologica 1.5 kg – Extrasa la rece – Salcam, Tei si Poliflora – de la Apiland

Cumpara online aici >>


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.