Salata cu urechi de lemn – rețeta asiatică (chinezească)

Salata asiatică cu urechi de lemn are un gust delicios, proaspăt și aromat!

Urechile de lemn au o textură crocantă și un gust delicat de ciuperci, care se îmbină perfect cu sosurile asiatice. Sosul de soia adaugă o nota sărata și bogată, uleiul de susan aduce o aromă deosebită, iar oțetul de orez aduce un echilibru subtil de acrișor.

Încearcă această salată asiatică cu urechi de lemn și vei fi surprins de cât de delicioasă poate fi o combinație atât de simplă de ingrediente! 

Ingrediente salata cu urechi de lemn – rețeta asiatică (chinezească)

Mod de preparare salata cu urechi de lemn – rețeta asiatică (chinezească)

  1. Dacă folosești urechi de lemn uscate, pune-le într-un bol mare și acoperă-le cu apă caldă.
  2. Lasă-le să se înmoaie timp de aproximativ 30 de minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  3. După ce s-au hidratat, fierbe urechile de lemn timp de 5 minute în apă cu sare.
  4. Spală și taie ardeiul gras în fâșii potrivite.
  5. Într-un bol mare, amestecă urechile de lemn cu fâșiile de ardei gras.
  6. Adaugă sosul de soia, uleiul de susan, oțetul de orez și zahărul. Condimentează cu sare și piper după gust și amestecă bine pentru a combina aromele.
  7. Presară semințele de susan deasupra salatei pentru un plus de textură și aromă.
  8. Lasă la marinat salata cu urechi de lemn pentru a se îmbina aromele, minim 30 minute.

Servește salata asiatică cu urechi de lemn alături de orez sau carne la grătar, această combinație este perfectă pentru o masă delicioasă de prânz sau cină.

salata cu urechi de lemn reteta chinezeasca asiatica
Salata cu urechi de lemn