Salata cu urechi de lemn – rețeta asiatică (chinezească)
Salata asiatică cu urechi de lemn are un gust delicios, proaspăt și aromat!
Urechile de lemn au o textură crocantă și un gust delicat de ciuperci, care se îmbină perfect cu sosurile asiatice. Sosul de soia adaugă o nota sărata și bogată, uleiul de susan aduce o aromă deosebită, iar oțetul de orez aduce un echilibru subtil de acrișor.
Încearcă această salată asiatică cu urechi de lemn și vei fi surprins de cât de delicioasă poate fi o combinație atât de simplă de ingrediente!
Ingrediente salata cu urechi de lemn – rețeta asiatică (chinezească)
- 200 g urechi de lemn
- 1 ardei gras roșu
- 2 linguri de sos de soia
- 1 lingură de ulei de susan
- 1 lingură de oțet de orez
- 1 linguriță de zahăr
- sare și piper după gust
- semințe de susan pentru decor
Mod de preparare salata cu urechi de lemn – rețeta asiatică (chinezească)
- Dacă folosești urechi de lemn uscate, pune-le într-un bol mare și acoperă-le cu apă caldă.
- Lasă-le să se înmoaie timp de aproximativ 30 de minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- După ce s-au hidratat, fierbe urechile de lemn timp de 5 minute în apă cu sare.
- Spală și taie ardeiul gras în fâșii potrivite.
- Într-un bol mare, amestecă urechile de lemn cu fâșiile de ardei gras.
- Adaugă sosul de soia, uleiul de susan, oțetul de orez și zahărul. Condimentează cu sare și piper după gust și amestecă bine pentru a combina aromele.
- Presară semințele de susan deasupra salatei pentru un plus de textură și aromă.
- Lasă la marinat salata cu urechi de lemn pentru a se îmbina aromele, minim 30 minute.
Servește salata asiatică cu urechi de lemn alături de orez sau carne la grătar, această combinație este perfectă pentru o masă delicioasă de prânz sau cină.