Supa rece de rosii cu legume (gazpacho)- Reteta de vara
În zilele călduroase de vară, supa rece de roșii (gazpacho) este alegerea perfectă. Acest preparat ușor, revigorant și plin de prospețime combină roșiile cu legume proaspete pentru a crea o explozie de arome în fiecare înghițitură. Rețeta este simpla si rapida pentru această supă de vara (gazpacho) si nu necesita foc.
Ingrediente supa rece de rosii (gazpacho):
- 1 kg roșii
- 1 castravete mare, curățat și tăiat cubulețe
- 1 ardei gras roșu, curățat și tăiat cubulețe
- 1 ceapă mică, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de oțet de mere
- sare și piper după gust
Mod de preparare supa rece de rosii (gazpacho):
- Într-un blender, adăugați roșiile curățate de seminte și blenduiți până obțineți o pastă omogenă.
- Adăugați castravetele, ardeiul gras, ceapa și usturoiul în blender și blenduiți din nou până se obține consistența dorită.
- Transferați amestecul într-un bol mare de sticlă și adăugați uleiul de măsline, oțetul de mere, sare și piper după gust. Amestecați bine.
- Acoperiți bolul cu supă și puneți-l la frigider pentru cel puțin 2 ore, astfel încât supa să se răcească bine.
- Serviți gazpacho rece (sau la temperatura camerei), dacă doriți puteți decora cu câteva cubulețe de castravete, ardei gras sau crutoane de pâine.
Supa de roșii răcoritoare gazpacho este bogată în vitamine și minerale esențiale:
- roșiile conțin vitamina C și vitamina A, care susțin sistemul imunitar și sănătatea pielii
- castraveții și ardeii grași adaugă potasiu, necesar pentru echilibrul fluidelor și buna funcționare a sistemului nervos
- licopenul din roșii are proprietăți antioxidante și poate proteja împotriva bolilor de inimă și cancerului
- fibrele alimentare din gazpacho contribuie la sănătatea digestivă și oferă senzația de sațietate.
- gazpacho conține acid folic (vitamina B9), benefic în dezvoltarea celulară
Gazpacho este o supă rece și răcoritoare originară din regiunile Andaluzia și Extremadura din Spania. Această supă are o culoare vibrantă datorita legumelor proaspete, bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, fiind o alegere excelentă pentru hidratare în timpul verii.
Foto @PxHere