Supa de oase de oaie cu legume – Colagen pentru oase și imunitate

Supa de oase de oaie e super gustoasă și bună pentru sănătate! Oasele de oaie conțin colagen și alte minerale care sunt esențiale pentru oase puternice, piele, păr și unghii. 

Pregătesc supa de oase de oaie mai ales în sezonul rece, începând din octombrie până în martie. E foarte reconfortantă și ne ferește de răceli, pe lângă celelalte beneficii nutritive.

Ingrediente pentru supă de oase de oaie

 • 8 bucăți de oase de oaie cu puțină carne pe ele
 • 2 morcovi
 • 1 jumătate rădăcină țelină
 • 2 cartofi
 • 2 cepe roșii
 • 1-2 foi dafin
 • sare și piper după gust
 • opțional: câțiva tăieței

Mod de preparare supă de oase de oaie

1. Se spală bine oasele de oaie și se pun într-o oală mare împreună cu 2 linguri de oțet și jumătate linguriță bicarbonat de sodiu.

2. Se adaugă suficientă apă pentru a acoperi complet oasele și se fierbe supa la foc mediu timp de minim timp 3 ore (cu cât gătim mai mult, cu atât mai nutritivă va fi supa de oase, colagenul se va asimila mai ușor).

3. După ce oasele de oaie au fiert, se adaugă sarea și legumele tăiate cubulețe sau întregi (după preferințe). Mie îmi place să toc morcovii și cartofii cubulețe, ceapa o las întreagă iar țelina o tai felii.

4. Fierbem legumele timp de 25 minute, iar în ultimele 5 minute se pune dafinul, potrivim de sare și piper, și opțional putem pune și niște tăieței în supă.

5. Supa este gata! La final eu scot ceapa, foaia de dafin și feliile de țelină. Las în supă morcovii și cartofii.

Se poate decora cu pătrunjel proaspăt tocat.

Supa mea de oase a ieșit mai vesel colorată pentru că am folosit morcovi în 3 culori: portocaliu, alb și galben.

supa oase oaie colagen gelatina beneficii sanatate oase articulatii
Supă de oase de oaie cu legume – Colagen natural pentru oase și articulații

Beneficiile pentru sănătate ale supei de oase de oaie

Oasele de oaie sunt o sursă excelentă de colagen, proteine, minerale precum calciu, fosfor, magneziu și potasiu, precum și vitaminele A, D, K și complexul B.

Principalele beneficii ale supei de oase de oaie:

 1. Susținerea sănătății oaselor și a articulațiilor: Colagenul din oasele de oaie ajută la menținerea sănătății oaselor, la întărirea articulațiilor și la reducerea riscului de osteoporoză și alte afecțiuni ale sistemului osos.
 2. Îmbunătățirea digestiei: supa de oase de oaie conține gelatină, care ajută la protejarea mucoasei intestinale, la îmbunătățirea digestiei și la reducerea inflamației.
 3. Susținerea sistemului imunitar: Nutrienții din supa de oase de oaie ajută la întărirea sistemului imunitar și la combaterea infecțiilor.
 4. Îmbunătățirea sănătății pielii, părului și unghiilor: Colagenul și alte substanțe nutritive din supa de oase de oaie contribuie la menținerea sănătății pielii, a părului și a unghiilor.