Supa crema de mazare galbena cu ghimbir si menta
Ingrediente supa crema mazare galbena:
- 1 cana de mazare galbena decorticata,
- 2 cani de apa,
- 1 bucatica de ghimbir de 1 cm,
- cateva frunze si flori de menta (dupa cat de aromata vreti sa iasa),
- 3 linguri ulei de masline,
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare supa crema cu mazare galbena:
Mazarea galbena se lasa la hidratat macar 3 ore, apoi se pune la fiert impreuna cu cele 2 cani de apa.
Eu folosesc aceasta mazare, imi place foarte mult pentru ca fierbe usor si este deja decorticata (nu mai are are acea coaja si supa devine mult mai cremoasa si fina, decat daca am folosi mazare cu coaja).
Mazarea galbena o gasiti atat pe la plafare cat si in magazinele online:
Dupa ce a fiert mazarea, se adauga spre final restul ingredientelor si apoi se stinge focul, si se lasa la infuzat cu capacul acoperit.
Dupa 20 de minute se scoate doar menta, eu prefer sa las ghimbirul in supa pentru un gust mai intes.
Dam totul la blender si servim supa calda cu crutoane de paine.

Mazarea galbena e delicioasa si plina de minerale, contine fier, magneziu, potasiu, cupru şi sodiu, dar şi vitamina A şi C.
Daca vreti sa iasa mai usor reteta, in loc de boabe de mazare puteti folosi direct pudra de mazare BIO, o puteti gasi aici: