Supa crema de fasole violet
Din toate soiurile de fasole aceasta este preferata mea, mi se pare mai gustoasa si iubesc culoarea violet, o face mai atragatoare. O gasim pe tarabele taranilor din piata, se gaseste mai greu decat fasolea galbena, dar cu putin noroc veti da de ea.
Ingrediente pentru supa crema:
- 1/2 kg fasole violet păstăi,
- 1 morcov,
- 1 cartof,
- 1 ardei roșu copt,
- 1 ceapă coaptă pe grătar,
- cimbrișor,
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță de pastă de tomate,
- sare, piper, ulei
Curatam bine fasolea si o punem la fiert cam 40 de minute, ea își va schimba culoarea în verde pe măsură ce fierbe (din pacate nu isi pastreaza violetul). Apoi se adauga sarea, morcovul, cartoful, ceapa și ardeiul copt.
După încă 10 minute punem și lingurița de tomate si uleiul (3-4 linguri).
Mai lăsăm câteva minute să fiarbă bine legumele și stingem focul.
Punem cimbrisorul și cățelul de usturoi si acoperim cu capac macar 5 minute ca să infuzeze aromele.
În final dăm totul la blender și servim cu crutoane de pâine.