Supă cremă de dovleac, cu mărar si nucșoară
Ingrediente:
- 1 dovleac de mărime medie,
- 1 floare de mărar,
- 1 vârf de linguriță cu nucșoară proaspăt măcinată,
- sare,
- piper,
- ulei de masline bio.
Mod de preparare:
1. Se fierbe dovleacul taiat bucatele timp de 15 minute, impreuna cu uleiul de masline
2. Dupa ce a fiert dovleacul, se stinge focul si se adauga restul ingredientelor: mararul, nucsoara, sare, piper.
Mararul in combinatie cu nucsoara dau o aroma foarte interesanta acestei supe de dovleac.
3. Acoperim cu un capac sa infuzeze macar 10 minute si apoi dam totul la blender. (daca am folosit floare de marar intreaga, o scoatem inainte de a mixa totul in blender)
4. Servim cu crutoane si putem decora cu seminte de dovleac si cu ce va mai place voua.
Este foarte gustoasa aceasta supa crema si e plina de nutrienti!

Pentru aceasta supa, am folosit nucsoara intreaga, pe care am dat-o pe razatoarea fina si in acest fel aroma este maxima. Daca folosim nucsoara gata macinata, atunci aroma este mai putin intensa.
Foto: pixabay