Supa crema de conopida coapta

Conopida nu este preferata tuturor, dar aceasta supa crema are un gust nemaipomenit. Vom folosi conopida coapta si putin unt pentru a face supa mai cremoasa si mai gustoasa.

Ingrediente:

  • 1 conopida de marime medie,
  • 3-4 linguri de ulei de masline extras la rece,
  • 1 ceapa rosie de marime potrivita,
  • 2 catei de usturoi,
  • 900 ml supa de legume (sau apa),
  • 2 linguri de unt nesarat 80% grasime,
  • 1 lingura suc de lamaie,
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata,
  • 1 1/2 lingurita sare de Himalaya,
  • optional: se presara la final patrunjel proaspat sau ceapa verde.

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C si se coace conopida stropita cu putin ulei de masline, timp de aproximativ 35 minute (sau pana cand conopida se caramelizeaza usor)

2. Intr-o oala de inox pentru supa, se caleste ceapa in cele doua linguri de ulei de masline cam 5-7 minute pana devine translucida. Apoi adaugam cei doi catei de usturoi zdrobiti si calim timp de 30 de secunde (nu mai mult, sa nu ardem usturoiul).

3. Adaugam supa de legume (sau apa) si conopida coapta. Atentie, vom pastra pentru ornat cateva bucatele de conopida frumos caramelizate.

4. Fierbem supa timp de 20 minute la foc mic si acoperita cu un capac.

5. Luam supa de pe foc, o lasam putin la racit, apoi o vom da la blender impreuna cu untul, nucsoara si sucul de lamaie.

6. Servim calda cu crutoane si optional, presaram patrunjel proaspat sau ceapa verde.

supa crema de conopida coapta
foto: cookieandkate.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.