Somon cu sparanghel la cuptor

Un pranz reusit sau poate o cina in familie, somonul merge de minune cu sparanghel si sos de lamaie si usturoi. Punem totul la cuptor si masa se gateste singura. Intodeauna mi-a placut sa fac mancare la cuptor, te scuteste de timp in bucatarie si mai este si foarte gustoasa, iar bucataria se umple de miros bun care te imbie sa te asezi la masa.

Ingredientele pentru aceasta reteta:

  • 4 bucati de somon,
  • 20 de fire sparanghel proaspat,
  • 2 lamai,
  • 10 catei de usturoi,
  • 5 linguri ulei de masline,
  • sare, piper,
  • patrunjel pentru decor.

Mod de preparare:

1. Pregatim cele 4 bucati de somon pentru asezonat, eu prefer sa il spal putin inainte, si presaram sare si piper. Lasam deoparte.

2. Intr-o tigaie facem sosul de lamaie cu usturoi: punem uleiul de masline, usturoiul pisat si zeama de la cele doua lamai.

3. Amestecam 3-4 minute pe foc mediu (doar cat sa se imbine aromele), nu vrem sa gatim sosul in tigaie pentru ca il vom introduce la cuptor.

4. Intr-o tava pregatim patru pachețele de somon astfel: pe o foaie de staniol punem o bucata de somon, 5 fire de sparanghel, mai adaugam sare si piper dupa gust si stropim cu sosul de lamaie si usturoi. Acoperim cu foaie de staniol fiecare pachețel.

5. Introducem la cuptorul preincalzit la 190C timp de 30 minute.

6. Scoatem somonul din cuptor si servim cald (optional putem decora cu patrunjel tocat marunt).

Pofta buna! 🙂

Nota: De preferat incercati sa cumparati somon din surse de incredere, din ape curate (care nu au fost poluate cu metale grele si alte chestii nasoale). Am mai gasit prin supermarket-uri somon bio, stiu ca este mai scump, dar macar stim ce mancam sau cel putin asa speram 🙂

Pentru aceasta reteta m-a inspirat aceasta postare de pe Pinterest.

Cateva cuvinte despre beneficiile consumului de somon (sursa: garbo.ro)

Somonul este un aliment cu o valoare nutritiva semnificativa si benefecii pentru sanatatea noastra, oferindu-ne o piele sanatoasa, o inima si un sistem imunitar puternic dar si o minte sanatoasa, deoarece este una dintre cele mai bune surse de acizi grasi omega 3.

Aproximativ 110 grame de somon contin pana la 2 grame de acizi grasi omega 3, mai mult decat alte alimente consumate pe parcursul mai multor zile.

Somonul este bogat si in alte vitamine benefice, cum ar fi vitamina D si seleniu, care sunt importante pentru sanatatea noastra.

Foto: pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.