Crap la gratar cu saramura de rosii si ardei copti

Un preparat foarte gustos si sanatos, crapul gatit la gratarul cu carbuni merge de minune alaturi de o mamaliguta si o saramura din rosii si ardei copti. Daca nu aveti posibilitatea sa il gatiti la gratar in curte, atunci merge si la gratarul din cuptor.

Ingrediente:

Pentru crap

  • 1 crap curatat si taiat in jumatate pe lungime,
  • marinada din: ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.

Pentru saramura

  • 2 rosii,
  • 2 ardei kapia copti,
  • 5 catei de usturoi,
  • putin cimbru,
  • sare,
  • piper,
  • ardei iute (chilli) dupa gust.

Pentru mamaliga:

Mod de preparare:

Crapul se spala bine si se sterge cu servetele absorbante, apoi se unge cu marinada facuta din ulei de masline, sare, piper si zeama de lamaie si se lasa 10 minute sa patrunda aromele in interior.

Pe gratarul incins se pune crapul in niste ustensile speciale pentru peste, este mai usor asa sa-l intoarcem pe ambele parti fara ca sa-l rupem.

crap la gratar

Saramura se pregateste foarte usor, intr-o tigaie se pun rosiile taiate bucati si ardeiul kapia copt impreuna cu uleiul de masline, se lasa sa fiarba si sa scada sucul din rosii. Spre final punem usturoiul, cimbrul, sarea, piperul si ardei iute (pudra de chilli) dupa gust.

saramura-cu-rosii-si-ardei-copti

Mamaliga o pregatim cu un malai de calitate, eu prefer sa folosesc faina de malai bio pentru ca se apropie de gustul mamaligii pe care mi-o facea bunica.



Servim totul cald si mancam cu pofta, dar cu grija la oase.

crap-cu-mamaliga-si-saramura-cu-rosii-si-ardei-copti reteta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.