Calamar umplut cu feta, ardei si roșii
Cel mai bun calamar umplut cu feta l-am primit la o terasa superba de pe insula Thassos din Grecia, chiar pe malul marii, pe plaja din Psili Ammos. Asa ca am pornit in cautarea retetei pentru acest deliciu, si am gasit ceva foarte asemanator. Dar tot mai gustos era calamarul ala de la terasa, au si grecii secretele lor.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 2 calamari medii
- 100g branza feta
- 6-8 rosii cherry, taiate cubulete
- 1/2 ardei gras rosu, taiat cubulete
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, pisati
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lamaie, stoarsa
- 2 linguri patrunjel tocat marunt
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare calamari umpluti cu feta:
- Curata calamarii si scoate toate organele interne. Clateste cu apa rece si lasa sa se scurga bine.
- In cuptor sau intr-o tigaie incinge 1 lingura de ulei de masline si adauga ceapa si usturoiul. Soteaza pana ceapa devine aurie si usturoiul este usor rumenit.
- Adauga rosiile cherry si ardeiul gras. Amesteca si mai soteaza timp de 2-3 minute.
- Pune branza feta intr-un bol si amesteca cu legumele sotate. Adauga sare si piper dupa gust.
- Umple fiecare calamari cu amestecul de branza si legume si inchide cu scobitori.
- In tigaie, incinge 1 lingura de ulei de masline si prajeste calamarii pana se rumenesc pe toate partile.
- Stinge focul si adauga sucul de lamaie peste calamari.
Calamarii umpluti se servesc calzi si optional se presara patrunjel proaspat tocat. Se mai poate adauga si o garnitura de legume: morcovi sotati, spanac, dovlecei.