Paste cu spanac si sos alb cu parmezan
Cand mi-e pofta de verde, cel mai la indemana este spanacul pe care il pregatesc fie intr-o salata fara sa il prepar termic, fie il folosesc in reteta mea preferata de paste cu spanac si sos alb, pe baza de parmezan si crema de branza. Pentru cei care sunt fani ai gustului de bacon, pot adauga niste fasii de bacon bine rumenite pentru un plus de savoare.
Ingrediente paste cu spanac:
- 200g baby spanac proaspat,
- 5 maini pline cu paste “penne”,
- 1 galbenus de ou,
- 1 cub de unt de 20 grame,
- 2 linguri crema branza Philadelphia,
- 4 linguri parmezan ras Parmigiano Reggiano,
- 1 frunza de dafin,
- 3 catei de usturoi,
- sare,
- piper negru.
Nr portii: 2
Mod de preparare paste cu spanac:
1. Incepem prin punerea pastelor la fiert in apa cu sare, piper si o foaie de dafin. Le vom fierbe conform instructiunilor de pe pachet, eu am folosit penne pe care le-am fiert timp de 8 minute.
2. In timp ce fierb pastele, pregatim frunzele de spanac proaspat. Le spalam bine sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o sita.

3. Cand sunt gata pastele, aruncam foia de dafin si apa in care au fiert (pastram doar 2 linguri din acea apa).
4. Punem frunzele de spanac proaspat in oala cu paste, adaugam cele doua linguri cu apa in care au fiert pastele, punem untul si branza Philadelphia.
5. Amestecam la foc incet pana cand spanacul s-a fiert.
6. La final, adaugam si usturoiul, potrivim de sare si piper si mai lasam 1 minut pe foc.
7. Stingem focul, adaugam parmezanul ras si amestecam bine.
8. Pasul final care da cremozitate sosului este adaugarea unui galbenus de ou crud. Incorporam bine galbenusul si servim in farfurii, peste care presaram cativa fulgi de parmezan.
