Orez salbatic cu mazare verde si morcovi

O mancare hranitoare cu orez salbatic si adaos de mazare verde si morcovi, foarte gustoasa si potrivita pentru zilele cand vrem sa luam pauza de la carne si lactate. Este o mancare echilibrata, are atat proteine din mazare cat si carbohidrati din orez, grasimi sanatoase din uleiul de masline si minerale din morcovi si mazare. Si este lipsita de gluten, benefica celor care au intoleranta la gluten sau cei care vor sa evite glutenul in alimentatia lor.

Ingrediente orez salbatic cu mazare si morcovi:

  • 1 cana mix de orez (alb+salbatic),
  • 3 cani de apa,
  • 1/2 cana mazare verde congelata (fierbe mai repede),
  • 1 morcov,
  • 2 linguri pasta de tomate,
  • ulei de masline bio,
  • sare si piper.

Mod de preparare:

1. Pregatim toate ingredientele principale: orezul salbatic il spalam in cateva ape, decongelam mazarea verde si curatam morcovul si il tocam cubulete.

2. Punem la fiert apa impreuna cu orezul, mazarea si morcovul. Le fierbem impreuna pentru ca necesita cam acelasi timp de fierbere, si se imbina mai bine aromele.

3. Dupa 15 minute de gatire la foc mic, adaugam si restul de ingrediente: uleiul de masline, pasta de tomate, sarea si piperul.

4. Gatim inca 10 minute aproximativ si apoi luam de pe foc (verificam daca bobul de orez s-a fiert in interior, daca nu e gata mai lasam cateva minute. Atentie: orezul salbatic “infloreste” daca este fiert prea mult si nu mai arata la fel de frumos).

5. Acoperim oala cu un capac si lasam sa se odihneasca macar cateva minute inainte de a servi orezul.

Va doresc pofta buna!

orez-salbatic-cu-mazare-si-morcovi-reteta


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.