Orez cu spanac si turmeric
Ingrediente pentru orez cu spanac si turmeric:
- 1 cana de orez alb bio,
- 3 cani de apa,
- 1/2 lingurita pudra de turmeric,
- aprox 100 g spanac (sau mai mult, dupa preferinte),
- sare,
- piper,
- 4 linguri ulei bio de masline.
Mod de preparare orez cu turmeric si spanac:
1. Se pune apa impreuna cu orezul la fiert si adaugam putin ulei de masline. La inceput dam focul tare pana cand incepe sa clocoteasca apa, iar apoi dam focul la minim si lasam orezul sa fiarba incet timp de aproximativ 20 minute (in functie de tipul orezului).
2. In timp ce orezul fierbe, pregatim spanacul proaspat: il spalam bine, il curatam de codite si tocam frunzele pe jumatate daca sunt prea mari. Eu folosesc de obicei baby spanac si las frunzele intregi.
3. In ultimele cinci minute de fierbere ale orezului adaugam spanacul si turmericul si amestecam bine.
4. Dupa ce orezul a fiert, asezonam de sare si piper, punem capacul pe oala si lasam sa se odihneasca macar 10 minute.