10 retete cu coacaze rosii – Idei retete cu fructe

Coacăzele roșii, cunoscute și sub numele de coacăze de cultură sau coacăze nordice, sunt fructe mici, rotunde și de culoare roșie intensă. Au un gust dulce acrișor și sunt apreciate pentru conținutul lor bogat în substanțe nutritive: vitamine și minerale, antioxidanți, fibre.

Coacăzele roșii – Proprietăți și beneficii nutriționale:

 1. Bogate în antioxidanți: Coacăzele roșii conțin antioxidanți puternici, cum ar fi antocianinele, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
 2. Vitamina C: Aceste fructe sunt o sursă excelentă de vitamina C, esențială pentru întărirea sistemului imunitar și menținerea sănătății pielii.
 3. Vitamina K: Contribuie la sănătatea oaselor și a sângelui.
 4. Vitamina A: Ajută la o vedere bună și susține sistemul imunitar
 5. Fier și mangan: Coacăzele roșii conțin minerale precum fier și mangan, esențiale pentru transportul oxigenului în organism și funcționarea normală a enzimelor.
 6. Fibre: Coacăzele roșii sunt bogate în fibre alimentare, susținând sănătatea sistemului digestiv și contribuind la menținerea unei greutăți sănătoase.


10 idei de rețete cu coacăze roșii:

 1. Smoothie antioxidant: Coacăze roșii, banane, iaurt și puțină miere, blenduite pentru un smoothie sănătos și delicios.
 2. Salată cu spanac și coacăze: Adăugați coacăze roșii proaspete la o salată cu spanac, roșii cherry și brânză feta.
 3. Sos de coacăze pentru carne: Gătiți un sos rapid din coacăze, zahăr brun și sos de soia pentru a glazura carnea de pui sau porc.
 4. Desert rapid cu coacăze și granola: Stratificați iaurt, coacăze roșii și granola pentru un mic dejun sau gustare sănătoasă.
 5. Tartă cu coacăze: Gătiți o tartă cu coacăze roșii și aluat fraged pentru un desert delicios.
 6. Salată de quinoa cu coacăze: Combinați quinoa gătită, coacăze roșii, spanac și nuci pentru o salată bogată în nutrienți.
 7. Sorbet de coacăze: Faceți un sorbet răcoritor din coacăze roșii, zahăr și apă.
 8. Sos de coacăze pentru deserturi: Gătiți la foc mic un sos din coacăze roșii și zahăr, iar apoi puteți folosi acest sos pentru a decora clătite sau înghețată.
 9. Pui cu coacăze și rozmarin: Gătiți un sos cu coacăze, zahăr brun și rozmarin pentru a glazura pieptul de pui la cuptor.
 10. Salată de fructe cu dressing de coacăze: Combinați coacăze cu alte fructe de sezon și serviți cu un dressing simplu din sos de coacăze roșii și iaurt grecesc.

Acestea sunt doar câteva idei pentru a introduce coacăzele roșii în dieta dvs. pentru a beneficia de gustul lor unic și de aportul lor bogat în substanțe nutritive!

beneficii proprietati coacaze rosii, informatii nutritionale, 10 retete cu coacaze rosii - Idei retete cu fructe
Coacaze rosii – @timolina