Omletă cu verdețuri de primăvară – Idei mic dejun sănătos
Odată cu primăvara avem acces la verdețuri sănătoase cum ar fi ceapă verde, salată verde, spanac, mărar proaspăt și putem pregăti cu acestea un mic dejun sănătos, rapid și gustos: omletă cu verdețuri de primăvară.
Ingrediente omletă cu verdețuri de primăvară
- 3 ouă
- 4 fire de ceapă verde
- un fir de mărar proaspăt
- o mână de salată verde (sau spanac)
- brânză telemea 100 grame (opțional)
- o linguriță de ulei de măsline
- sare și piper după gust
Mod de preparare
1. Se spală bine toată verdeața sub jet de apă rece. Ceapa verde și mărarul se taie în bucăți mici, iar salata se rupe în bucăți mai mari.
2. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă la foc mediu. Se adaugă ceapa verde și mărarul tocate și călește-le ușor timp de câteva minute, până când devin moi și aromate.
3. Se adaugă salata verde sau spanacul în tigaie și se călesc 1-2 minute.
4. Opțional: brânza telemea sfărâmată se adaugă peste verdețurile călite.
5. Într-un castron, se bat ouăle cu o furculiță până devin aerate. Se adaugă sare și piper după gust.
6. Pregătirea omletei: Se toarnă ouăle bătute peste verdeață și se lasă să se coacă timp de 2-3 minute, cu capacul pus pe tigaie.
7. Scoatem omleta fierbinte din tigaie și o lăsam pe un platou să se răcorească. Putem să o servim cu o felie de pâine prăjită.
Acest mic dejun sănătos cu ouă, brânză și verdețuri de primăvară este foarte hrănitor și ne asigură energia necesară pentru un start bun de dimineață și ține de foame până la ora prânzului. Dacă totuși vrem și ceva dulce, pe lângă această omletă, putem servi un pic de unt cu dulceață pe pâine.