Oua la tigaie cu rosii, branza si ardei
Suprinzator de gustoasa aceasta combinatie, am mancat de multe ori in Bulgaria si am zis sa fac si eu acasa. E important sa folositi ingrediente de calitate, rosii si ardei de gradina, oua de la pasari de curte si o branza telemea de la tarani. Asa e garantat un deliciu!
Ingrediente:
- 4 ouă,
- 1 rosie coapta de marime medie,
- 1 jumatate de ardei (gras, verde, rosu),
- un pumn de branza telemea (recomand de oaie),
- 3 linguri ulei masline,
- sare, daca mai e nevoie.
Mod de preparare:
Se decojeste rosia, se taie bucatele si se pune la calit in tigaie impreuna cu ardeiul tocat cubulete.
Dupa ce s-au calit bine si s-a evaporat jumatate din sucul de rosie, se adauga in tigaie ouale batute impreuna cu branza sfaramata.
Se mai gateste un pic si e gata pentru servit, o mancam calda imediat ce am pregatit-o. Este ideala pentru micul dejun, tine de foame 3-4 ore 🙂