Mic dejun cu avocado si ou la cuptor

Micul dejun cu avocado și ou la cuptor este o opțiune nutritivă excelentă pentru a începe ziua cu energie și vitalitate. Acest mic dejun e bogat nutrienți esențiali precum fibre, vitaminele C, E, K și complexul B, acid folic, potasiu și cupru. Conține, de asemenea, grăsimi sănătoase și proteine ​​de înaltă calitate, care ajută la menținerea sănătății inimii, digestiei și pierderii în greutate.

Ingrediente:

 • 1 avocado
 • 2 ouă
 • sare și piper după gust
 • opțional: verdeață proaspătă tocată (de exemplu, pătrunjel sau coriandru)

Mod preparare mic dejun cu avocado si ou la cuptor:

 1. Preîncălziți cuptorul la 200°C.
 2. Tăiați avocado-ul în jumătăți și scoateți sâmburele.
 3. Pregătiți o tavă pentru cuptor, acoperind-o cu hârtie de copt.
 4. Așezați jumătățile de avocado pe tava pregătită.
 5. Spargeți cu grijă un ou în fiecare jumătate de avocado. Dacă găurile pentru sâmburi sunt prea mici, scoateți puțină pulpa de avocado pentru a crea mai mult spațiu pentru ou.
 6. Presărați sare și piper după gust peste ou și avocado.
 7. Puneți tava în cuptor și coaceți timp de aproximativ 15-20 de minute, sau până când ouăle sunt gătite după preferință.
 8. Îndepărtați tava din cuptor și presărați verdeața tocată (dacă utilizați).
 9. Serviți imediat, savurând un mic dejun delicios și sănătos!
mic dejun avocado si ou la cuptor
Mic dejun cu avocado si ou la cuptor © pixabay

Micul dejun cu avocado și ou la cuptor este o opțiune foarte sănătoasă și nutritivă pentru dimineața. Iată câteva beneficii nutriționale ale acestui mic dejun:

 1. Bogat în nutrienți: Avocado este bogat în nutrienți esențiali, cum ar fi fibre, vitaminele C, E, K și complexul B, acid folic, potasiu și cupru. Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine ​​de înaltă calitate, vitaminele B12 și D, fier și colină.
 2. Conține grăsimi sănătoase: Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate și polinesaturate, care ajută la menținerea unui nivel sănătos de colesterol și la reducerea riscului de boli de inimă. Ouăle conțin, de asemenea, grăsimi sănătoase, precum acizi grași omega-3 și omega-6.
 3. Sustine digestia: Avocado este bogat în fibre, ceea ce ajută la menținerea sănătății intestinale și la prevenirea constipației.
 4. Sustine pierderea în greutate: Micul dejun cu avocado și ou la cuptor este bogat în proteine ​​și grăsimi sănătoase, ceea ce ajută la menținerea senzației de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp și la reducerea poftei de mâncare, ceea ce poate ajuta la pierderea în greutate.

Micul dejun cu avocado și ou la cuptor este o opțiune nutritivă excelentă pentru a începe ziua cu energie și vitalitate.