Meniul zilei 5 – Idei planificare mâncăruri zilnice
Planificarea meniului zilei ne ajută să ne organizăm mai bine alimentația, ca să ne hrănim cu o varietate de alimente și nutrienți necesari pentru o dietă echilibrată. De asemenea, poate ajuta la economisirea de timp și bani prin planificarea listei de cumpărături și pregătirea meselor în avans.
Acest meniu al zilei este format din mic dejun, masa de prânz și cină.
Fiecare masă conține proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase.

Mic dejun
Hidratare cu 30 de minute înainte de micul dejun – bem o cană de ceai cald cu lămâie, cătină și opțional puțin rozmarin.

Pregătim micul dejun format din ouă ochiuri, buchețele de broccoli, somon și câteva frunze verzi, cum ar fi microplante de lucernă (alfa alfa) sau vlăstari de ceapă verde (rețeta aici).

Prânz
Quesadilla cu pui și porumb este un fel delicios de mâncare mexicană, constând în felii de tortilla umplute cu pui fraged, porumb și cașcaval Cheddar (rețeta aici).
O putem servi împreună cu o salată de roșii, cu castraveți crocanți, ardei și pătrunjel proaspăt.

Această prăjitură cu prune și blat simplu pufos este un desert minunat pentru a vă îndulci ziua (rețeta aici).

Cină
O masă lejeră pentru cină, brânză feta alături de o salată cu boabe de năut, roșii cherry, ridichi, castraveți, pătrunjel și ceapă verde (rețeta aici).


🥘 Pentru a vedea toată seria de idei pentru meniul zilei intrați aici la categoria “Meniuri Zilnice”.