Meniul zilei 4 – Idei planificare mancaruri zilnice
Planificarea meniului zilei ne ajuta sa ne organizăm mai bine alimentația, ca să ne hrănim cu o varietate de alimente și nutrienți necesari pentru o dietă echilibrată. De asemenea, poate ajuta la economisirea de timp și bani prin planificarea listei de cumpărături și pregătirea mai multor mese în avans.
Acest meniu al zilei este format din mic dejun, masa de prânz și cina.
Fiecare masă conține proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase.
Mic dejun
Cu 30 de minute inainte de micul dejun, bem un pahar generos cu apa pentru hidratarea si pregatirea sistemului digestiv. Eu pun in apa si suc de la 1/4 lamaie si un varf de lingurita cu bicarbonat de sodiu (sau si mai bine, bicarbonat de potasiu), cu efect antioxidant, alcalinizant si antiinflamator.
La micul dejun servim un sandwich cald si delicios cu cascaval, spanac si putina ceapa verde. Putem face si un ou ochi langa acest sandwich. Completam micul dejun cu fructe de sezon, in acest caz am ales zmeura si afine.
Pranz
Incepem masa de pranz cu o supa crema de ciuperci, in care am pus cartof si morcov si am condimentat cu cimbru si putin usturoi, se poate pune si smantana dupa preferinte. La felul doi, paste cu legume si carne de curcan iar ca ierburi aromatice am folosit turmeric, patrunjel, cardamom si dafin. O bunatate!
Cina
Idee pentru masa de seara, ceva mai lejer pe baza de legume la cuptor (dovlecei si conopida) servite cu sos cremos de iaurt grecesc.
🥘 Pentru a vedea toata seria de idei pentru meniul zilei intrati aici la categoria “Meniuri Zilnice”.