Meniul zilei 3 – Idei planificare mancaruri zilnice
Planificarea meniului zilei ne ajuta sa ne organizăm mai bine alimentația, ca să ne hrănim cu o varietate de alimente și nutrienți necesari pentru o dietă echilibrată. De asemenea, poate ajuta la economisirea de timp și bani prin planificarea listei de cumpărături și pregătirea mai multor mese în avans.
Acest meniu al zilei este format din mic dejun, masa de prânz și cina.
Fiecare masă conține proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase.
Mic dejun
Cu 30 de minute inainte de micul dejun, bem un ceai cald de musetel pentru hidratarea si pregatirea sistemului digestiv.
Micul dejun consta in hummus simplu sau cu legume la alegere (ardei, ridichi, castraveti, etc), 2 felii de paine iar pentru desertul de dimineata avem panna cotta cu zmeura.
Pranz
Pentru masa de pranz fara carne, am ales un aperitiv apetisant cu mozzarella si busuioc si rosii. Apoi o portie de paste cu ciuperci, care au si acestea fibre si proteine.
Cina
Pentru masa de seara va propun aceasta idee: frigarui de pui cu ardei si o garnitura de cartofi copti cu sos de iaurt grecesc si putin usturoi.
🥘 Pentru a vedea întreaga serie de idei pentru meniul zilei click aici pe categoria “Meniuri Zilnice”.