Meniul Zilei 2 – Idei planificare mâncăruri zilnice
Planificarea meniului zilei ne ajută să ne organizam mai bine alimentația, ca să ne hrănim cu o varietate de alimente și nutrienți necesari pentru o dietă echilibrată. De asemenea, poate ajuta la economisirea de timp și bani prin planificarea listei de cumpărături și pregătirea mai multor mese în avans.
Acest meniu al zilei este format din mic dejun, masa de prânz și cina.
Fiecare masă conține proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase.
Mic dejun
Cu 30 de minute inainte de micul dejun, servim un fresh de mure proaspete sau congelate (daca nu este sezonul lor). Acest suc este vitaminizant si plin de antioxidanti.
Platoul pentru micul dejun contine crema de branza, masline verzi, migdale crude (neprajite), felii de ardei, salata de rucola si paine facuta in casa.
Pranz
Supa de pui cu legume, cu patrunjel si turmeric – optional se poate adauga piper si pudra de ardei iute pentru a face supa usor picanta.
Desertul sanatos de la pranz: strudel cu mere, facut in casa, cu umplutura de mere, nuci, stafide, scortisoara Ceylon si vanilie.
Gustarea de dupa-amiaza (optional)
Cateva bucatele de ciocolata amaruie cu rom, facuta dupa o reteta simpla si rapida, se prepara de seara si a doua zi e numai buna de servit.
Cina
O portie consistenta de paste cu spanac si sos cremos din branza si ou, presarate cu fulgi de parmezan. Optional, se poate adauga si bacon in aceasta reteta.
Daca inca mai exista senzatia de foame, putem completa cina cu o mana de nuci romanesti, foarte hranitoare si sățioase.
🥘 Pentru a vedea întreaga serie de idei pentru meniul zilei click aici pe categoria “Meniuri Zilnice”.