Meniul Zilei 1 – Idei planificare mancaruri zilnice
Planificarea meniului zilei ne ajută să ne organizam mai bine alimentația, ca să ne hrănim cu o varietate de alimente și nutrienți necesari pentru o dietă echilibrată. De asemenea, poate ajuta la economisirea de timp și bani prin planificarea listei de cumpărături și pregătirea mai multor mese în avans.
Acest meniu al zilei este format din mic dejun, masa de prânz și cina.
Fiecare masă conține proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase.
Mic dejun
Cu 30 de minute inainte de micul dejun, servim un ceai de ghimbir cu lamaie pentru sanatatea stomacului si pregatirea acestuia pentru digestie.
Micul dejun cu ouă și germeni de ridichi poate fi una dintre cele mai bune opțiuni pentru o dietă echilibrată și sănătoasă. Ouăle sunt bogate în proteine, vitamine și minerale, cum ar fi vitamina B12, fier, seleniu și zinc. Ridichile sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, magneziu, potasiu și fibre.
Ceva dulce la micul dejun: o portie de clatite si fructe sau dulceata. Va propun o varianta de clatite fara gluten (cu faina de migdale) si capsuni.
Micul dejun ne asigura un inceput de zi energizant si un aport optim de nutrienti.
Pranz
Inainte de a servi pranzul, putem consuma fructe proaspete la alegere: 1 mar, un bol mic de afine, zmeura, mure, etc.
Puiul la grătar cu salată este o opțiune sănătoasă pentru prânz deoarece oferă proteine din carnea de pui și vitamine și minerale din legumele din salată. Salata poate fi preparată cu o varietate de legume la care se adauga ulei de măsline, zeama de lamaie sau alte dressing-uri sănătoase pentru un plus de vitamine, minerale si fibre.
Pentru garnitura am ales un orez auriu cu turmeric si morcovi, super usor de facut si foarte gustos si sanatos. Cele doua tipuri de orez care imi plac cel mai mult sunt basmati si jasmine.
Optional: gustarea de dupa-amiaza
Curmalele sunt o gustare sănătoasă și energizantă, datorită conținutului lor ridicat de nutrienți. Curmalele conțin carbohidrați naturali care sunt digerați încet, oferind energie pe o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, sunt o sursă bună de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina K, vitamina B6, vitamina C, potasiu, magneziu și fibre. Consumate in moderatie curmalele sunt o gustare ideala pentru oricine dorește să-și mențină o dietă echilibrată și sănătoasă.
Preferatele mele sunt curmalele de tip Medjool, sunt mari si carnoase si se topesc in gura. Sunt mult mai moi decat acele curmale mici pe care le gasim deseori in comert. Pentru gustul meu, acestea sunt cele mai bune curmale pe care le-am mancat:
Cina
O salata lejera de vinete coapte preparata cu sos de tahini, ulei de masline si un pic de usturoi. Se poate servi cu paine prajita si daca vrem sa fie mai consistenta aceasta cina putem adauga si cateva felii de branza si rosii. Pentru completarea cinei, putem servi si cateva migdale bio.
🥘 Pentru a vedea întreaga serie de idei pentru meniul zilei click aici pe categoria “Meniuri Zilnice”.