Meniul Zilei 1 – Idei meniuri zilnice

Planificarea meniului zilei ne ajuta sa ne organizam alimentația, și astfel ne asiguram ca vom consuma o varietate de alimente și nutrienți necesari pentru o dietă echilibrată. De asemenea, poate ajuta la economisirea de timp și bani prin planificarea listei de cumpărături și pregătirea mai multor mese în avans.

Acest meniu al zilei este format din mic dejun, o gustare, masa de pranz, apoi inca o gustare pe dupa-amiaza iar ultima masa servita este cina.

meniul zilei idei de meniuri zilnice mic dejun pranz gustare cina

Mic dejun

Micul dejun cu ouă și germeni de ridichi poate fi una dintre cele mai bune opțiuni pentru o dietă echilibrată și sănătoasă. Ouăle sunt bogate în proteine, vitamine și minerale, cum ar fi vitamina B12, fier, seleniu și zinc, și pot ajuta la îmbunătățirea funcției creierului și a metabolismului. Ridichile sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, magneziu, potasiu și fibre. Consumand micul dejun cu ouă si ridichi se va asigura un inceput de zi energizant si cu un aport optim de nutrienti.

cum se consuma germeni ridichi mic dejun ou ochi
Mic dejun cu oua si germeni de ridichi

Gustare 1

Curmalele sunt o gustare sănătoasă și energizantă, datorită conținutului lor ridicat de nutrienți. Curmalele conțin carbohidrați naturali care sunt digerați încet, oferind energie pe o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, sunt o sursă bună de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina K, vitamina B6, vitamina C, potasiu, magneziu și fibre. Consumate in moderatie curmalele sunt o gustare ideala pentru oricine dorește să-și mențină o dietă echilibrată și sănătoasă.

Preferatele mele sunt curmalele de tip Medjool, sunt mari si carnoase si se topesc in gura. Sunt mult mai moi decat acele curmale mici pe care le gasim deseori in comert. Pentru gustul meu, acestea sunt cele mai bune curmale pe care le-am mancat:

Curmale Medjool – O gustare sanatoasa si hranitoare

Pranz

Puiul la grătar cu salată este o opțiune sănătoasă pentru prânz deoarece oferă proteine din carnea de pui și vitamine și minerale din legumele din salată. Salata poate fi preparată cu o varietate de legume la care se adauga ulei de măsline, zeama de lamaie sau alte dressing-uri sănătoase pentru un plus de vitamine, minerale si fibre.

piept de pui la gratar cu salata verde reteta simpla gustoasa
Pranz cu piept de pui la gratar si salata – Click pentru reteta

Gustare 2

Placinta sarata cu spanac si branza e perfecta pentru o gustare de dupa-amiaza si ne va tine de foame pana pe seara cand vom servi cina. Reteta e simpla si rapida, am folosit foi din comert pentru a economisi timp:

placinta-cu-spanac-si-branza-dovlecel-reteta
Placinta cu spanac si branza – Click pentru reteta

Cina

O salata lejera de vinete coapte preparata cu sos de tahini, ulei de masline si un pic de usturoi. Se poate servi cu paine prajita si daca vrem sa fie mai consistenta aceasta cina putem adauga si cateva felii de branza si rosii.

reteta salata-de-vinete-cu-usturoi-si-pasta-de-susan-tahini
Salata de vinete cu tahini – Click pentru reteta

Pentru a vedea intreaga serie de idei pentru meniul zilei click aici pe categoria “Meniuri Zilnice”.