PLAN MENIU 2000 CALORII – MENIUL NR. 3
Un meniu echilibrat si sanatos se planifica in functie de nevoile fiecarei persoane, acest meniu este doar o sursa de inspiratie de la care puteti sa porniti in alcatuirea meniului ideal pentru sanatatea Dumneavoastra.

Mic dejun (450 calorii):
- 1 iaurt grecesc natural cu 1/2 ceasca de fructe proaspete (struguri, mere, pere)
- 2 linguri de fulgi de ovaz
- 1 lingura de nuci sau seminte (migdale, susan, dovleac)
Pranz (550 calorii):
- 150g de salata verde cu 150g de ton sau somon afumat, rosii cherry, castravete, masline si o lingura de ulei de masline si otet balsamic
- 1 ou fiert
Gustare (200 calorii):
- 1 mar si 2 linguri de nuci
Cina (800 calorii):
- 150g de carne de pui la gratar cu legume la gratar (ardei, broccoli, dovlecel)
- 150g de orez brun
Acest plan de meniu are aproximativ 2000 de calorii si include o varietate de alimente, legume si fructe care oferă necesarul de proteine, carbohidrati si grasimi sanatoase.
Este important sa va asigurati ca obtineti suficienti nutrienti esentiali si sa va adaptati in functie de nevoile si preferintele dvs. individuale, si sa ajustati portiile in functie de necesitatile dumneavoastra calorice.
Micronutrientii sunt vitaminele si mineralele esentiale de care organismul are nevoie in cantitati mai mici. Macronutrientii sunt carbohidratii, proteinele si grasimile, care sunt necesare in cantitati mai mari. Un raport sanatos ar trebui sa fie de aproximativ 40% carbohidrati, 30% proteine si 30% grasimi in dieta ta. Este important sa obtineti o varietate de alimente din fiecare categorie pentru a va asigura ca obtineti toate nutrientii de care aveti nevoie.