Plan meniu saptamanal 1 – Idei mancaruri zilnice
O noua saptamana, un nou plan de meniu pentru zilele care urmeaza. Am inceput cu ce am deja prin frigider, dupa care o sa pregatesc o lista de cumparaturi pe la mijlocul saptamanii si mai fac o aprovizionare de la piata.
Cand planific meniul saptamanal incerc sa am varietate cat mai mare din toate grupele de alimente, pentru o nutritie cat mai completa.
Fiecare masă conține proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase.
LUNI:
Mic dejun: ou fiert si branza; capsuni cu mascarpone
Pranz: ciorba de legume, pilaf cu gratar de porc si salata de morcov cu sfecla si hrean
Cina: dovlecel sotat cu ulei si usturoi
Mic dejun: ou fiert si branza; capsuni cu mascarpone
Pranz: ciorba de legume, pilaf cu gratar de porc si salata de morcov cu sfecla si hrean
Cina: dovlecel sotat cu ulei si usturoi
MARTI:
Mic dejun: clatite cu capsuni si mascarpone, toast cu branza si castravete
Pranz: ciorba de legume, piure cu snitel de pui si salata verde
Cina: ciuperci la tigaie cu usturoi
Mic dejun: clatite cu capsuni si mascarpone, toast cu branza si castravete
Pranz: ciorba de legume, piure cu snitel de pui si salata verde
Cina: ciuperci la tigaie cu usturoi
MIERCURI:
Mic dejun: unt cu gem de afine si nuci romanesti, salata de vinete cu tahinni
Pranz: supa crema de linte cu legume; mancare de ciuperci cu ardei copti
Cina: paste cu ton si salata cu porumb
Mic dejun: unt cu gem de afine si nuci romanesti, salata de vinete cu tahinni
Pranz: supa crema de linte cu legume; mancare de ciuperci cu ardei copti
Cina: paste cu ton si salata cu porumb
JOI:
Mic dejun: ou fiert moale, masline verzi, toast cu unt si branza
Pranz: supa crema de linte cu legume, curcan la cuptor cu legume
Cina: chiftele de dovlecel cu iaurt grecesc si marar
Mic dejun: ou fiert moale, masline verzi, toast cu unt si branza
Pranz: supa crema de linte cu legume, curcan la cuptor cu legume
Cina: chiftele de dovlecel cu iaurt grecesc si marar
VINERI:
Mic dejun: hummus, castraveti, biscuiti cu unt si dulceata
Pranz: supa de pui cu taietei; mamaliga cu branza si smantana
Cina: orez cu pui si legume la tigaie
Mic dejun: hummus, castraveti, biscuiti cu unt si dulceata
Pranz: supa de pui cu taietei; mamaliga cu branza si smantana
Cina: orez cu pui si legume la tigaie
SAMBATA:
Mic dejun: broccoli cu cascaval, masline verzi
Pranz: supa de pui cu taietei; varza cu afumatura
Cina: fasole pastai cu usturoi si iaurt grecesc
Mic dejun: broccoli cu cascaval, masline verzi
Pranz: supa de pui cu taietei; varza cu afumatura
Cina: fasole pastai cu usturoi si iaurt grecesc
DUMINICA:
Mic dejun: omleta cu ceapa verde; orez cu lapte si dulceata
Pranz: pizza
Cina: somon cu sparanghel si cartofi copti
Mic dejun: omleta cu ceapa verde; orez cu lapte si dulceata
Pranz: pizza
Cina: somon cu sparanghel si cartofi copti
Lista de alimente folosite in acest meniu saptamanal, grupate pe categorii:
LEGUME
- morcov
- ceapa
- sfecla
- dovlecel
- vinete
- salata verde
- conopida
- ciuperci
- ardei
- masline
- castraveti
- broccoli
- varza
- sparanghel
FRUCTE
- capsuni
- afine
LEGUMINOASE
- naut (hummus)
- fasole pastai
CEREALE & AMIDON
- paine cu maia
- cartofi
- paste
- porumb
- orez
- biscuiti
- aluat pizza
NUCI & SEMINTE
- nuci
- migdale
- susan
GRASIMI & OMEGA3
- ulei de masline presat la rece
- ou
- nuci si seminte
- somon
- unt
CARNE & LACTATE
- pui
- porc
- ton/somon
- curcan
- lactate (branza, smantana, lapte, mascarpone)
CONDIMENTE & PLANTE AROMATICE
- usturoi
- piper
- chilli
- busuioc
- marar
- turmeric
- ceapa verde
Pentru cine doreste sa sara peste anumite zile din saptamana si sa beneficieze de efectele de vindecare si regenerare prin postul intermitent, iata un ghid pentru inceput: