Paste din zucchini – Fara gluten
Paste fara gluten din zucchini, cu spanac si usturoi. O varianta sanatoasa si foarte gustoasa! Aceste “paste” din zucchini sunt foarte aspectoase deoarece am folosit un aparat pentru spiralare de care m-am indragostit. O sa experimentez si cu alte legume.
Am vazut prima data ideea la Maya o bloggerita foarte talentata pe care o gasiti aici wholesomeyum.com si care mi-a permis sa-i postez pozele. Va recomand sa-i vizitati blog-ul, are multe chestii interesante.
Ingrediente:
- 2 zucchini,
- 100 g frunze proaspete spanac,
- 3-4 linguri ulei masline,
- 3 catei de usturoi,
- parmezan,
- sare, piper.
Se trec cei doi zucchini prin aparatul de spiralare (poza cu titlu de exemplu):
Se incinge tigaia, se adauga uleiul de masline si “pastele” din zucchini, impreuna cu sarea si piperul. Se calesc cu grija sa nu se rupa, si se lasa putin crocante (daca sunt gatite prea mult, se inmoaie si nu mai sunt la fel de aspectuoase).
In ultimul minut aruncam si frunzele de spanac cu usturoiul maruntit, le calim putin, ca sa pastram cat mai multe vitamine si minerale.
Stingem focul si presaram parmezan ras deasupra, si servim totul cald.
Foto: terri_bateman / CC0