Dovlecei umpluti cu branza si masline
Ador dovleceii in orice forma ar fi, fiecare soi de dovlecel e deosebit in felul lui.
Intodeauna caut la piata noutati, sa vad ce a mai aparut interesant pe la tarabe, pana acum am gasit dovlecei zucchini (verde inchis), dovlecei galbeni si clasicii dovlecei de un verde deschis.

Ingrediente dovlecei cu branza si masline:
- 2-3 dovlecei,
- 150g branza pentru fiecare dovlecel,
- 1 ou pentru fiecare dovlecel,
- cateva masline de care va plac,
- putin marar proaspat tocat marunt,
- optional: cateva rosii cherry
Mod de preparare dovlecei cu branza si masline:
1. Se taie dovleceii in doua jumatati pe lungime.
2. Scobim miezul de dovlecel din interiorul fiecarei jumatati si apoi il tocam marunt.
3. Amestecam miezul de la toti dovleceii impreuna cu mararul, branza si ouale (150g branza si 1 ou pentru fiecare dovlecel in parte, daca folositi 2 dovlecei atunci ne trebuie 300g branza si 2 oua).
4. Umplem fiecare jumatate de dovlecel cu compozitia de la pasul anterior si apoi infigem cateva rondele de masline deasupra, ca sa fie cat mai estetic.
5. Optional putem adauga pe langa dovlecei niste rosii cherry care devin absolut delicioase la cuptor si se combina foarte bine la gust cu branza gratinata.
6. Introducem in cuptorul preincins la 180 grade Celsius si coacem timp de aproximativ 35 minute (sau pana cand dovleceii s-au rumenit frumos).
Se servesc calzi, merg si reci dar sunt mai buni calzi.
Pofta buna!

Beneficii dovlecei – De ce este bine sa-i consumam ?
Dovlecelul are o incarcatura nutritionala impresionanta. Este o sursa buna de potasiu, un nutrient bun pentru inima, care amelioreaza nivelul tensiunii si neutralizeaza efectele excesului de sodiu. Dovlecelul are chiar mai mult potasiu decat banana.
Dovlecelul contine complexul de vitamine B, folat, B6, B1, B2, B3, si colina, precum si minerale ca zinc si magneziu, utile in reglarea glicemiei – un avantaj mai ales pentru diabetici. Dovlecelul mai contine si fier, mangan si fosfor.
Este, de asemenea, bogat si in flavonoide, precum zeaxantina, caroten si luteina, care joaca un rol semnificativ in incetinirea imbatranirii si prevenirea bolilor, prin neutralizarea radicalilor liberi.
Este sarac in calorii (doar 17 calorii la 100 de grame) si bogat in fibre si nu contine colesterol sau grasimi nesanatoase.
Mai multe informatii aici https://viataverdeviu.ro/beneficiile-dovleceilor
Foto: pixabay