Ciuperci cu usturoi si sos balsamic cu soia – Vegetarian – De post

Cine este fan ciuperci intelege cat de buna este aceasta combinatie. Ciupercile sunt perfecte pentru o masa lejera dar hranitoare (contin proteine), pentru perioada postului sau cei cu regim de viata vegetarian. Aceasta reteta cu ciuperci este simpla si foarte gustoasa. Despre beneficiile consumului de ciuperci am scris la finalul articolului.

Ingrediente:

  • 1kg ciuperci champignon,
  • 3 linguri ulei de masline bio,
  • 4 linguri otet balsamic,
  • 2 linguri sos de soia,
  • 4 catei de usturoi,
  • 1/2 lingurita cimbru uscat sau 1 lingurita cimbru proaspat,
  • piper dupa gust,
  • sare (atentie cat puneti, sosul de soia este deja sarat)

Mod de preparare:

1. Se curata si se spala ciupercile champignon (acest tip de ciuperci este mai aspectuos, dar voi puteti sa folositi si alte soiuri de ciuperci, cum ar fi pleurotus, hribi).

2. Pregatim sosul: amestecam uleiul de masline cu otetul balsamic si soia. Eu folosesc sos de soia de la Kikoman, il intalnim cam pe la toate restaurantele de sushi din Bucuresti si e preferatul meu.



3. Intr-un vas de yenna asezam ciupercutele, peste care vom turna sosul.

4. Adaugam si restul ingredientelor: usturoiul, cimbrul si sare/piper dupa gust.

6. Amestecam bine ciupercile astfel incat sa ajunga sos si mirodenii peste tot.

5. Introducem vasul de yenna in cuptorul preincalzit la 190C si coacem timp de 20 de minute.

6. Se scot din cuptor si se pot decora cu patrunjel tocat marunt (dupa preferinte)

Le servim calde, dar sunt foarte bune si reci. Aceste ciupercute merg bine alaturi de un orez simplu sau cu paine de casa.

Pofta buna!

Aceasta reteta o gasiti pe Pinterest @closetcooking.com, aici puteti citi originalul in limba engleza :




Despre beneficiile consumului de ciuperci (sursa csid.ro)

Ciupercile pot parea banale, dar sunt intr-adevar alimente foarte valoroase. Asta pentru ca nu contin nici un fel de grasime, zahar ori sare si sunt o sursa de fibre si vitamine B: vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) si folacin (acid folic).

Ciupercile contin si minerale esentiale, dintre care potasiu, cupru, fier si fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se gaseste in prea multe fructe sau legume. Cu mai mult de 90% continut de apa, adaugarea ciupercilor la mesele tale zilnice te poate face sa te simti satula fara sa cresti continutul caloric.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.