Pulpa de miel cu vin la cuptor, cu mirodenii si legume – Cum sa faci friptura de miel fraged la cuptor

O reteta delicioasa si simpla pentru o friptura de miel frageda si aromata, acompaniata de legume la cuptor. La noi nu lipseste de pe masa de Pasti, dar mai facem friptura de miel si in timpul anului cand avem acces la carne proaspata. Am gasit de curand sa cumparam carne de miel si branza direct de la producator, stana de oi se afla pe langa Horezu si livreaza si in Bucuresti pe baza de comanda, direct la domiciliu. Ma bucur ca au inceput sa apara si oferte in mediul online, pe langa piata traditionala. E important sa cumparam produse romanesti si sa ne sustinem unii pe ceilalti.

Ingrediente pentru miel cu vin la cuptor si cu legume:

  • 1 pulpa de miel,
  • 100 ml vin alb,
  • 1 ceapa alba mica,
  • 2 crengute de rozmarin sau de cimbru,
  • marinada din patrunjel si usturoi verde,
  • sare, piper si un praf de boia dulce,
  • 1 cana de apa,
  • 4 linguri ulei masline,
  • legume dupa preferinta.
Timp de pregatire: 15 min
Timp de coacere: 1h 30 min

Cum se prepara mielul cu vin la cuptor si cu legume

1. Se spala pulpa de miel foarte bine si apoi o stergem cu un servet de bucatarie pentru a elimina excesul de apa.

2. Se unge pulpa de miel cu doua linguri de ulei de masline, apoi se maseaza bine cu sare, piper si putina boia dulce.

3. Se adauga si marinada pregatita din cateva fire de patrunjel si usturoi verde, sare si putin ulei. Deasupra punem ceapa alba tocata solzisori si crengute de rozmarin sau cimbru:

4. In tava adaugam o cana de apa, 100 ml vin alb, sare, piper si inca 2 linguri ulei de masline.

5. Asezam pulpa de miel in tava si o dam la cuptor la 170 grade C pentru 30 de minute (nu acoperim tava, pentru a permite vaporilor de vin sa se evapore).

6. Scoatem tava si intoarcem friptura de miel pe partea cealalta, acoperim tava cu un capac sau cu folie de staniol si o dam la cuptor pentru inca 20 de minute.

7. Adaugam si legumele in tava si mai dam la cuptor pentru inca 30 de minute, iar in ultimele 10 minute descoperim tava pentru ca totul sa se rumeneasca frumos.

Pofta buna, serviti cu placere!

friptura-de-miel-la-cuptor-cu-vin-si-mirodenii-ierburi-aromatice-si-legume-reteta friptura frageda miel


RETETE ISTORICE CU CARNE DE MIEL – o colectie valoroasa de retete vechi cu carne de miel.

70 de retete autentice din perioada 1908-1971 redate exact asa cum au fost publicate la vremea respectiva.

Retetele strabunilor pentru bors si ciorba de miel, drob, stufat, mancare de miel cu legume, mancare de miel cu sos, preparate cu tocatura de miel si fripturi.

Carte-retete-istorice-cu-carne-de-miel-Norica-Birzotescu

Foto: pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.