Pulpa de ied cu vin la cuptor – Reteta simpla si gustoasa
Ingrediente:
- pulpa de ied,
- vin rosu (eu am folosit vin de casa demidulce),
- rozmarin,
- sare,
- piper,
- 4 cartofi,
- 2 morcovi.
Mod de preparare:
Se pune carnea la marinat impreuna cu vinul si mirodeniile preferate (eu am mers pe clasic, cu sare, piper si rozmarin). Se lasa la frigider pana a doua zi, ca sa se fragezeasca si sa se intrepatrunda bine aromele.
Se incalzeste cuptorul la 170C si se introduce tava cu pulpa de ied si vinul aromat. Timp de 30 minute vom pune la cuptor tava fara capac, pentru ca sa se evapore vaporii de vin si carnea sa prinda culoare rumena.
Dupa 30 de minute, scoatem tava si adaugam morcovii si cartofii, asezonam cu sare si piper, putin ulei, si apoi dam din nou tava la cuptor (de data aceasta punem o folie de staniol deasupra). Coacem inca timp de o ora, pana cand carnea se rupe usor cu furculita si garnitura s-a gatit.
Pofta buna va doresc!