Pulpa de ied cu vin la cuptor – Reteta simpla si gustoasa

Ingrediente:

  • pulpa de ied,
  • vin rosu (eu am folosit vin de casa demidulce),
  • rozmarin,
  • sare,
  • piper,
  • 4 cartofi,
  • 2 morcovi.

Mod de preparare:

Se pune carnea la marinat impreuna cu vinul si mirodeniile preferate (eu am mers pe clasic, cu sare, piper si rozmarin). Se lasa la frigider pana a doua zi, ca sa se fragezeasca si sa se intrepatrunda bine aromele.  


Rozmarin Bio 25g SONNENTOR  


Se incalzeste cuptorul la 170C si se introduce tava cu pulpa de ied si vinul aromat. Timp de 30 minute vom pune la cuptor tava fara capac, pentru ca sa se evapore vaporii de vin si carnea sa prinda culoare rumena.

Dupa 30 de minute, scoatem tava si adaugam morcovii si cartofii, asezonam cu sare si piper, putin ulei, si apoi dam din nou tava la cuptor (de data aceasta punem o folie de staniol deasupra). Coacem inca timp de o ora, pana cand carnea se rupe usor cu furculita si garnitura s-a gatit.

Pofta buna va doresc!

reteta pulpa-ied-la-cuptor-cu-vin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.