Mancare de cartofi noi cu kaizer si leustean
O mancare traditionala, aparent banala dar e foarte gustoasa si consistenta. Se face rapid, este o mancare economica si se poate adapta in functie de preferinte, o putem pregati ca pe o mancare vegetariana sau putem adauga cateva bucatele de carne si o transformam intr-un fel principal.
Ingrediente mancare cu cartofi si kaizer:
- 6 cartofi noi,
- 2 morcovi de marime medie,
- 1 fir de ceapa verde,
- 1 fir de leustean,
- 150 g kaizer,
- 4 linguri ulei de masline,
- 1 lingurita boia dulce,
- sare si piper dupa gust.
Cum se face mancarea de cartofi cu kaizer si leustean?
Pas 1. Se spala bine cartofii noi si optional se poate curata coaja, eu am avut cartofi foarte proaspeti cu coaja super subtire, asa ca am lasat-o si am indepartat toate urmele de pamant.
Pas 2. Intr-o cratita, incingem uleiul de masline si calim morcovii impreuna cu ceapa verde, apoi adaugam si cartofii taiati bucatele si mai calim inca 5 minute.

Pas 3. Adaugam apa doar cat sa acopere cartofii si lasam sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.
Pas 4. Cat timp fierb cartofii, taiem kaizerul fasii subtiri si il rumenim bine in tigaie.
Pas 5. Dupa ce au fiert cartofii, adaugam kaizerul rumenit si condimentele (sare, piper, boia dulce) si mai fierbem 2-3 minute.
Pas 6. Stingem focul, adaugam leustean proaspat tocat si acoperim cu un capac, lasand sa infuzeze cateva minute. Mancarea va capata o aroma foarte placuta de la leustean.

Servim mancarea de cartofi calda, este delicioasa si e un fel de mancare consistent pe care il putem consuma atat la pranz cat si la cina.