Frigarui de pui cu ardei si piper rosu – Reteta simpla si gustoasa

În bucătăria tradițională, frigăruile de pui cu ardei roșu reprezintă o adevărată delicatesă. Aromele savuroase și combinația perfectă de ingrediente fac din această rețetă o opțiune preferată atât pentru cinele în familie, cât și pentru evenimentele festive. Prepararea acestor frigărui este simplă, dar gustul este absolut fabulos. Descoperă mai jos cum să pregătești aceste frigărui de pui delicioase cu ardei roșu.

Ingrediente:

  • piept de pui, tăiat în cuburi
  • ardei, tăiat în bucăți
  • bambuș sau bețe pentru frigărui
  • sare și piper roșu
  • mărar proaspăt, tocat fin

Mod de preparare:

  1. Pregătirea ingredientelor: Taie pieptul de pui în bucăți potrivite și aranjează-le într-un bol. Spală bine ardeiul și toacă-l în felii cât mai pătrate.
  2. Asamblarea frigăruilor: Înfige alternativ o bucată de piept de pui și apoi una de ardei roșu, creând astfel frigărui echilibrate.
  3. Condimentarea: Presară sare și piper roșu peste frigărui, asigurându-te că distribui uniform condimentele pentru un gust echilibrat.
  4. Gătirea frigăruilor: Poți găti frigăruile la grătar sau în tigaia grill. Rumenește-le bine pe toate părțile până când carnea este bine pătrunsă și a căpătat o culoare apetisantă.
  5. La final, presară mărar proaspăt tocat peste frigărui pentru a aduce o notă proaspătă și aromată.


Mod de servire:

Servește frigăruile de pui cu ardei roșu alături de o garnitură de orez sau de o salată proaspătă. Această combinație delicioasă poate fi însoțită de un sos la alegere, cum ar fi sosul de iaurt grecesc cu usturoi. Frigăruile sunt ideale atât pentru mesele de prânz sau cină, cât și pentru momente festive alături de cei dragi.

Frigarui de pui cu piper rosu si ardei - Reteta cu carne simpla si gustoasa
Frigarui de pui cu piper rosu si ardei – @timolina