Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor

O mancare traditionala foarte satioasa, pe care am invatat-o la tara si care se gateste mai ales in anotimpul rece. Fiind destul de calorica este suficienta pentru o masa completa. Este foarte gustoasa, cremoasa si are la baza doar cateva ingrediente.

Pentru 4 portii avem nevoie de:

  • 1 kg mămăligă bio,
  • 300 g brânză de burduf,
  • 1 pahar de 300 g smântână,
  • 3 linguri de unt,
  • 8 ouă.


Este foarte importantă brânza pe care o folosiți, pentru că aceasta va da gustul predominant. Noi am avut din fericire cea mai bună brânză, direct de la stână, pregătită cu multă migală de ciobani și învelită în coajă de brad.

Punem mămăliga pe foc și între timp fierbem 4 ouă tari, iar celelalte 4 ouă le lăsăm crude și le batem cu smântâna într-un bol.

După ce am terminat de pregătit mămăliga, punem într-un vas yena un strat de mămăliga, un strat de brânză de burduf împreună cu ouăle fierte tari și puțină smântână, apoi încă un strat de mămăligă și la final turnăm deasupra ouăle bătute cu smântâna.

Punem 2-3 linguri de unt peste toată compoziția și introducem la cuptorul electric preincalzit la 180C timp de 50 de minute (sau până când observăm că totul a prins acea culoare frumoasă aurie).

mamaliga-branza-burduf reteta

Se servește caldă, cu multă poftă, noi am mâncat și supliment 🙂

mamaliga-branza-burduf la cuptor cu oua
mamaliga la cuptor cu branza si oua


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.