Biscuiți sărați crocanți (crackers) cu unt, iaurt grecesc și parmezan
Acești biscuiți sărați crocanți (crackers) sunt o gustare delicioasă, untul le conferă o textură fină, iaurtul grecesc le dă o ușoară frăgezime, iar parmezanul oferă o notă umami distinctă. Ideali pentru a fi savurați simpli sau alături de creme tartinabile, acești biscuiți sărați sunt perfecți pentru orice ocazie, de la gustări rapide la aperitive festive.
Ingrediente biscuiți sărați crocanți (crackers) cu unt, iaurt grecesc și parmezan
- 150g făină albă bio
- 80g iaurt grecesc, 10% grăsime
- 30g unt topit, 80% grăsime
- 2g pudra de drojdie bio activă (1/2 tsp)
- 1g bicarbonat sodiu (1/4 tsp)
- 2 linguri parmezan ras fin
- sare după gust (1/4 tsp)
Cum se prepară biscuiții sărați crocanți (crackers) cu unt, iaurt grecesc și parmezan
1. Se cerne făina albă bio printr-o sită fină, pentru o aerare bună și eliminarea eventualelor cocoloașe din făină.
2. Se topesc 30g de unt la foc mic și se adaugă peste făina cernută.
3. Restul ingredientelor se adaugă și ele: iaurtul grecesc, drojdia bio, bicarbonatul de sodiu, parmezanul ras și sare după gust.

4. Se amestecă bine și se frământă ușor aluatul, se modelează într-o bilă care acoperă cu o folie.

5. Aluatul de biscuiți se lasă la odihnit 15 min la temperatura camerei și încă 15 minute la frigider.
6. După ce aluatul s-a odihnit, îl punem între două foi de copt și îl întindem subțire folosind un sucitor.
7. Tăiem aluatul de biscuiți în forme potrivite, eu le prefer dreptunghi, și apoi înțepăm suprafața biscuiților cu o furculiță.

8. Coacem la cuptorul încălzit la 180 grade Celsius timp de 15 minute sau până ce biscuiții sărați devin crocanți.

9. Lăsăm biscuiții să se răcească pe o tavă cu grilaj și vor deveni crocanți.
Sunt foarte gustoși și aluatul e crocant-fraged, perfecți pentru ronțăit așa simpli sau serviți ca aperitiv cu ceva bun lângă ei: cremă de brânză, iaurt, zacuscă, hummus și ce alte idei vă mai vin.

