Ventrilica (Veronica Officinalis) – Plante si flori comestibile

O intalnim cam peste tot la inceputul primaverii, cu siguranta o stiti si v-ati bucurat de frumusetea ei. Ventrilica (Veronica Officinalis) este o planta medicinala, atat frunzele cat si florile sunt comestibile.

Ce proprietati si beneficii are Ventrilica?

Are proprietati detoxifiante, purifica sangele si ajuta la curatarea sistemului respirator. Inca o proprietate demna de mentionat este efectul de calmare a sistemului nervos, este usor sedativa si da o stare de liniste, fiind folosita ca remediu natural pentru tratarea depresiei si a anxietatii.

veronica-officinalis-ventrilica-planta-medicinala
foto: Pixabay

Cea mai populara floare de ventrilica este albastra, dar exista si soiuri cu flori albe:

veronica-officinalis-ventrilica-alba-planta-medicinala
foto: Pixabay

Cum se consuma Ventrilica?

Din frunzele uscate si flori se poate prepara ceai sau se pot face amestecuri si cu alte plante medicinale.

Florile de ventrilica se pot consuma crude in salate , sandwich-uri si in diverse preparate culinare. De asemenea, florile extrem de frumoase si delicate pot fi folosite la decorarea deserturilor:

reteta tort-la-multi-ani-aniversar-onomastica-revelion-festiv, tort crema de ciocolata alba. crema de capsuni
Tort decorat cu flori de Ventrilica

Mai multe informatii despre moduri de folosire si remedii terapeutice gasiti aici: http://www.terapii-naturiste.com/plante/plante_medicinale/ventrilica.htm

Foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.