Ventrilica (Veronica Officinalis) – Plante si flori comestibile
O intalnim cam peste tot la inceputul primaverii, cu siguranta o stiti si v-ati bucurat de frumusetea ei. Ventrilica (Veronica Officinalis) este o planta medicinala, atat frunzele cat si florile sunt comestibile.
Ce proprietati si beneficii are Ventrilica?
Are proprietati detoxifiante si diuretic, purifica sangele si curata rinichii.
Este un bun expectorant, ajuta la curatarea sistemului respirator prin fluidizarea mucusului si usurarea tusei .
Are efect de calmare a sistemului nervos, este usor sedativa si da o stare de liniste, fiind folosita ca remediu natural pentru tratarea depresiei si a anxietatii.
Extern: poate calma iritațiile pielii și poate contribui la vindecarea mai rapida a rănilor.
Cea mai populara floare de ventrilica este albastra, dar exista si soiuri cu flori albe:
Cum se consuma Ventrilica?
Din frunzele uscate si flori se poate prepara ceai sau se pot face amestecuri si cu alte plante medicinale.
Florile de ventrilica se pot consuma crude in salate , sandwich-uri si in diverse preparate culinare.
De asemenea, florile extrem de frumoase si delicate pot fi folosite la decorarea deserturilor:
Mai multe informatii despre moduri de folosire si remedii terapeutice gasiti aici: http://www.terapii-naturiste.com/plante/plante_medicinale/ventrilica.htm
Foto: Pixabay