Rețeta sirop de flori de păpădie -Beneficiile pentru sănătate

Siropul de flori de păpădie este un remediu tradițional folosit de secole pentru beneficiile sale asupra sănătății, purifică sângele, detoxifiază ficatul și rinichii, ajută la eliminarea mucusului din organism, are efect antioxidant și remineralizant, fiind excelent pentru stimularea imunității. Iată o rețetă simplă pentru a face sirop de flori de păpădie acasă:

Ingrediente sirop flori de păpădie

 • 4 căni de flori de păpădie proaspete (culese de pe pajiști curate)
 • 6 căni de apă
 • sucul de la o lămâie
 • 3 căni de zahăr
Flori de păpădie culese de pe pajiște curată

Mod de preparare sirop flori de păpădie

 1. Spălați cu grijă florile de păpădie pentru a elimina orice impurități.
 2. Puneți o cană de flori de păpădie împreună cu 6 căni apă și 3 căni de zahăr și aduceți la fierbere.
 3. Reduceți focul la minim și lăsați compoziția să fiarbă încet timp de 1-2 minute.
 4. Îndepărtați vasul de pe foc și lăsați-l să se răcească timp de minim 30 de minute (eu îl las chiar 8 ore să macereze liniștit la temperatura camerei).
 5. Strecurați infuzia de flori de păpădie folosind un tifon sau o sită foarte fină.
 6. Adăugați sucul de lămâie în infuzia de păpădie strecurată.
 7. Încălziți din nou lichidul strecurat într-o oală curată .
 8. Gătiți siropul pe foc mic până când începe să se îngroașe.
 9. Turnați cu grijă siropul fierbinte în sticle sau borcane de sticlă curate (sterilizate în prealabil) și sigilați ermetic cu capacul.
 10. Sterilizarea sticlelor: timp de 15 minute se fierb sticlele de sirop la bain-marie sau eu prefer sa le pun la cuptorul setat pe 100 grade Celsius.
 11. Se lasă sticlele cu sirop să se răcească lent și capacele automat se vor sigila complet.
sirop de papadie fierbere reteta de casa beneficii detoxifiere
Sirop de papadie, reteta de casa – Beneficii consum sirop de papadie

Beneficiile consumului de sirop de flori de păpădie includ:

 1. Detoxifierea organismului: Florile de păpădie au proprietăți diuretice și ajută la eliminarea toxinelor din organism, detoxifiază ficatul, rinichii, sângele și întregul organism.
 2. Îmbunătățirea digestiei: Siropul de flori de păpădie poate ajuta la ameliorarea digestiei, stimulează producția de bilă (util în cazurile de fiere leneșă)
 3. Beneficii pentru piele: Prin efectul de detoxifiere, consumul de sirop de flori de păpădie poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii și la ameliorarea acneei.
 4. Susținerea sistemului imunitar: Substanțele nutritive, mineralele și flavonoidele din florile de păpădie pot ajuta la întărirea sistemului imunitar.
 5. Reducerea inflamației: Siropul de flori de păpădie are proprietăți antiinflamatoare, care pot ajuta la reducerea inflamației în organism (util in artrită, reumatism).
 6. Sursă de antioxidanți: Florile de păpădie conțin antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării oxidative.
 7. Expectorant: Este folosit pentru a ajuta la eliminarea mucusului din plămâni, fiind util în caz de tuse și răceală.


Este important să discutați întotdeauna cu un profesionist în domeniul sănătății înainte de a folosi remedii naturale pentru a vă asigura că sunt potrivite pentru dumneavoastră. De asemenea, este bine să fiți conștienți că anumite persoane pot avea alergii sau intoleranțe la anumite plante, inclusiv la flori de păpădie.

Consumați cu înțelepciune siropul de păpădie și în cantități moderate.