Ceai din petale de trandafiri – Beneficii
Ceaiul din petale de trandafir este o incantare a simturilor si o mangaiere a sufletului, se spune despre trandafir ca este asociat cu iubirea si implicit cu sanatatea inimii noastre.
Parfumul delicat trezeste in noi o stare de bine si echilibreaza emotional, fiind recomandat mai ales cand trecem prin perioade dificile.
Ce contin petalele de trandafiri
- uleiuri volatile
- vitamine A, C, K, B2, PP
- o serie de saruri minerale ( magneziu, calciu, potasiu, fier)
- acizi organici
- taninuri
- antocianine (pigmenti naturali) cu efect antioxidant
Trandafirul si indicatiile terapeutice
Preparatele din trandafir ajuta in tratarea si preventia urmatoarelor afectiuni:
- astm bronsic si alte afectiuni pulmonare
- afectiuni ale inimii (angina pectorala)
- afectiuni ale sistemului nervos (calmeaza starile de anxietate)
- iritatii oculare si conjunctivite
- afte bucale
- afectiuni ale aparatului digestiv (dizenterie, dureri stomac, diaree, hemoroizi)
- acnee si eczeme
- afectiuni genitale, scurgeri vaginale
Trandafirul si proprietatile terapeutice
- antiinflamator (decongestionant)
- fortifiant, tonic
- mineralizant
- dezinfectat, antiseptic, antimicotic
- antidiareic
- astringent si cicatrizant
Ceai de trandafir mod de preparare
La 200 ml de apa fierbinte, dar nu clocotita, se adauga 1 lingurita de petale uscate sau 10 petale proaspete. Se lasa la infuzat 15-20 minute si se consuma 2-3 cani pe zi, intre mesele principale.