Prăjitură pufoasă cu mere – Rețetă pandișpan rapid cu mere

Pandișpanul cu mere este un desert delicat, cu un blat pufos și umed, aromatizat subtil cu vanilie și scorțișoară, îmbogățit cu bucăți moi de mere caramelizate. Textura sa moale și gustul dulce-acrișor al merelor creează o experiență delicioasă și reconfortantă, perfectă pentru orice ocazie specială sau pentru a răsfăța papilele gustative.

Ingrediente pandișpan cu mere

Mod de preparare prăjitură pandișpan cu mere

Pentru a pregăti pandispanul cu mere, urmează acești pași:

  1. Încălzim cuptorul la 180°C și pregătim o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și presărată cu puțină făină.
  2. Într-un bol mare, batem ouăle cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
  3. Adăugăm uleiul de cocos (sau untul topit) și coaja rasă de lămâie în amestecul de ouă și zahăr. Amestecăm bine până se omogenizează.
  4. Cernem făina și bicarbonatul de sodiu peste amestecul de ouă și încorporăm treptat, amestecând ușor cu o spatulă sau un tel, până obținem compoziție omogenă și fără cocoloașe.
  5. Turnăm compoziția în tava pregătită.
  6. Curățăm merele, îndepărtăm semințele și cotorul, apoi tăiem felii subțiri. Așezăm bucățile de mere uniform peste compoziția de pandișpan.
  7. Coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când pandișpanul este ferm și auriu, iar o scobitoare introdusă în centrul pandișpanului iese curată.
  8. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească în tavă timp de câteva minute, apoi o transferăm pe un grătar de răcire și lăsăm să se răcească complet înainte de a tăia și servi prăjitura.

Aceasta este o prăjitură cu mere simplă și delicioasă, perfectă pentru a fi savurată alături de cei dragi! Poate fi decorată cu frișcă sau se poate presăra puțin zahăr pudră înainte de servire, dacă dorești. Sper să-ți iasă minunat!

reteta prajitura cu mere pandispan pufos simplu rapid
Prăjitură rapidă cu mere și pandișpan pufos


Foto @pixabay