Prăjitură cu vișine – Pandișpan pufos cu făină de orez și grâu
Această prăjitură răcoritoare cu vișine proaspete are conținut redus de gluten, am folosit un amestec de făină de orez si grâu.
Ingrediente pandișpan cu visine
- 4 ouă
- 100 g făină orez
- 100 g făină grâu bio
- 180 g zahăr
- 3 linguri ulei cocos fără miros
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 1 bol mic cu vișine (aprox 200 g)
Mod de preparare prăjitură pufoasă cu vișine
1. Vișinele se spală sub jet de apă rece apoi se scot sâmburii și se lasă la scurs într-o sită.
2. Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius (sau 150 grade la cuptorul mic electric)
3. Batem albușurile separat cu zaharul pe care l-am măcinat pudră, până cand obținem o consistență tare ca pentru bezea.
4. Amestecăm gălbenușurile cu cele 3 linguri de ulei de cocos fără miros apoi incorporam in albușurile spumă.
5. Cernem făina de orez și grâu împreună cu bicarbonatul de sodiu si adaugăm ușor în spuma de albușuri, cu mișcări lente de sus în jos.
6. Adaugăm aluatul intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
7. Presărăm deasupra vișinele pe care le-am dat prin 2 linguri de zahăr si o lingură de făină de orez.
8. Punem prăjitura la cuptor timp de 30 minute sau până trece testul scorbitorii.
Super gustoasă, pufoasă și cu conținut redus de gluten. Vișinele dulci acrișoare merg perfect in aceasta prăjitură de vară. O putem prepara tot timpul anului dacă folosim vișine congelate.
Poftă bună! 🤗