Nuci cu cacao si crema de migdale
Un desert minunat care imi aduce aminte de copilarie, necesita putina migală , dar rezultatele sunt pe masura.
Pe doamna Monica Baicus, cea care a facut aceste nuci cu cacao absolut superbe, o gasiti aici.
INGREDIENTE:
Pentru cojile de nuci:
– 100 g unt cu 82% grasime, la temperatura camerei
– 50 g zahăr pudră
– 1 ou
– 1 linguriță rasa praf de copt
– 1 esență de rom
– un praf de sare
– 220 g făină
– 25 g cacao
Pentru crema de migdale:
– 150 g ciocolată alba
– 150 ml frișcă lichidă
– esență de migdale (după gust)
– 5 lingurite migdale măcinate (eu am pus faina de migdale pe care am pus-o in tigaie si am uscat-o putin, si-a intensificat mai mult gustul).
MOD DE PREPARARE:
COJI NUCI:
Se mixeaza untul cu zahărul pudră si sarea pana devin spuma,se adaugă și oul si se mai mixeaza ptr 2minute.
Se adaugă făină, cacaoa si praful de copt (cernute împreună),esența de rom si se frământă pana se încorporează toate ingredientele (Nu se frământă exagerat…altfel nu mai ies fragede ).
Se da aluat la frigider ptr o ora invelit in folie alimentară.
Se fac bilute de 6 …7 g fiecare si se coc in formă.
Mie mi-au iesit 62 de coji (neumplute).
CREMA DE MIGDALE:
Se topeste ciocolata in frișcă.
Se da la frigider pentru 2-3 ore.
Se mixeaza pana devine o crema aerată.
Se adauga si esență de migdale si migdalele măcinate, se amesteca cu o spatulă.
Eu am umplut nucile si le tin la frigider, având crema cu frișcă nu cred ca este indicat sa stea afara….mai ales daca este cald.
Le voi scoate cu câteva ore înainte de a fi servite!


