Mere glazurate cu caramel rosu – Desertul copilariei

Merele glazurate cu caramel roșu sunt cu siguranță un desert care ne aduce aminte de copilărie, cu toate bucuriile și plăcerile simple ale vieții. Este cu siguranță un desert care mă face să zâmbesc.

Aceasta combinație e foarte reușită, caramelul crocant se îmbină perfect cu merele suculente și dulci.

Ingrediente:

  • 4 mere mari (suculente)
  • 200g zahăr granulat
  • 60ml apă
  • 1/2 linguriță suc de lămâie
  • Colorant alimentar roșu (cat mai natural cum este de exemplu pudra de sfecla rosie )

Mod de preparare mere glazurate in caramel rosu

  1. Spălați și uscați merele bine.
  2. Optional: Îndepărtați cotorul cu ajutorul unei ustensile speciale pentru scos cotorul.
  3. Într-o cratiță mare, amestecați zahărul granulat cu apa și sucul de lămâie. .
  4. Puneți cratița la foc mediu si amestecați până când zahărul s-a dizolvat
  5. Fierbeți amestecul de zahăr până când se transformă într-un sirop gros și căpătă o culoare auriu închis.
  6. Opțional: adăugați câteva picături de colorant alimentar roșu, dacă doriți să aveți un caramel roșu intens.
  7. Îndepărtați cratița de pe foc și scufundați fiecare măr în siropul de caramel, rotind merele pentru a le glasa uniform. Daca ati lasat marul intreg cu cotor, atunci e mai simplu sa infigeti o țepușă din lemn si apoi sa scufundati merele in siropul de caramel.
  8. Așezați merele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-le să se răcească și să se întărească timp de 10-15 minute.
  9. Serviți merele glazurate cu caramel roșu ca desert delicios.
mere glazurate cu caramel rosu desertul copilariei
Mere glazurate cu caramel rosu © pixabay

Cum verificam consistenta caramelului – cand stim ca e gata?

Turnați o picătură mică de caramel într-un castron cu apă rece, acesta ar trebui să se întărească imediat și să devină fragil și ușor de rupt. Atunci caramelul este suficient de fierbinte și are consistența potrivită pentru a fi folosit pentru a glazura merele.

Dacă caramelul este prea subțire sau neomogen, puteți continua să-l fierbeți până când ajunge la consistența dorită. Este important să aveți grijă să nu supraîncălziți caramelul, deoarece acesta poate arde și devine amar. În schimb, continuați să-l amestecați constant până când obțineți consistența dorită.